Чи зможуть російські покидьки зіпсувати єврейське свято?

Сергей Стеблиненко  |  Четверг, 14 сентября 2023, 15:14
Російські пропагандони поширюють фейки про нібито підготовку Україною теракту в Умані 15 вересня на святкуванні Рош га-Шана.
Чи зможуть російські покидьки зіпсувати єврейське свято?

Про це 13 вересня повідомив Центр протидії дезінформації при Раді нацбезпеки і оборони України в Telegram.

За інформацією центру, російські пабліки поширюють інформацію про те, що "київський режим" (так пропагандисти рф називають українську владу) нібито планує влаштувати теракт в Умані, де 15 вересня зберуться десятки тисяч прочан-хасидів для святкування Рош га-Шана, а потім "звинуватити росію у злочинах проти людяності".

Щоосені в Умань, де розташована могила лідера брацлавських хасидів цадика Нахмана, для святкування Рош га-Шана прибувають хасиди з усього світу.

У 2022 році в Умань (трошечки більше 80 тисяч населення) приїхало приблизно 23 тис. хасидів. Для порівняння: у 2021 році паломників в Умані було 30 тис., 2020-му через коронавірус – менше ніж 3 тис. хасидів. Як бачите ортодоксальні євреї бояться хвороби набагато більше війни. Станом на 13 вересня до міста вже прибуло 11 тисяч хасидів.

P.S. Станом на ранок 14 вересня в Умань Черкаської області прибуло майже 22 тис. прочан з Ізраїлю, США й низки європейських країн. Разом з українськими правоохоронцями в місті вже працюють ізраїльські поліцейські.

comments powered by HyperComments