Як америкаські спеціалісти вивчали аналізи російських пропагандистів

Сергей Стеблиненко  |  Воскресенье, 30 июля 2023, 10:56
За даними аналітиків американського Інституту вивчення війни, так званий ультранаціоналістичний інформаційний простір росії просуває наративіи Кремля про "провал" українського контрнаступу, перебільшуючи українські втрати і занижуючи російські.
Як америкаські спеціалісти вивчали аналізи російських пропагандистів

Так звані російські воєнкори все частіше представляють українські контрнаступальні операції як серію невдалих атак уздовж усієї лінії зіткнення.

Як приклад аналітики наводять той факт, що російські "воєнкори" розповсюдили 29 липня відеозапис, на якому нібито видно, як один російський танк розгромив цілу українську роту бронетехніки. Але на записі, датованому 7 червня, видно, як російські артилерійські підрозділи наносять удари по українській колоні. Така маніпуляція, на думку експертів, вказує на те, що російські джерела навмисно ретранслюють старі кадри, щоб підтримати кремлівський наратив.

У звіті зазначається: "Здатність Кремля створити більш цілісний наратив про війну в російському інформаційному просторі залишається невизначеною, і подальші російські невдачі або значні успіхи України можуть підірвати прогрес Кремля в цих зусиллях".

На жаль, дивуватися нема чому - ці покидьки за гроші продадуть навіть власну матусю. Просто нам треба якамога менше реагувати на подібні речі та не залишати в собі навіть крихітного сумніву в нашої перемозі над брехливим ворогом.

Чи буде суд! Чи буде кара!
Царям, царятам на землі?
Чи буде правда меж людьми?
Повинна буть, бо сонце стане
І осквернену землю спалить.

(Тарас Шевченко)

comments powered by HyperComments