Як путін наклав ракетами на Африку

Олександр Вельможко  |  Суббота, 17 июня 2023, 11:09
Напередодні до Києва приїхала ціла делегація африканських президентів з так званим "мирним планом". І російський диктатор показав своє ставлення до африканських лідерів, яких він вважає своїми союзниками - він обстріляв їх ракетами.

Вже досить давно лідери африканських країн, зокрема президент Південно-Африканської республіки Сиріл Рамафоса, пропонують такий собі "мирний план". Його суть - припинення бойових дій на основі заморозки війни на тих позиціях, які є зараз. Тобто, всі оці африканські лідери пропонують залишити за росією окуповані території, припинити бойові дії і про щось домовлятися, в тому числі на умовах послаблення антиросійських санкцій. Таким чином вони фактично просувають одночасно відкинутий раніше схожий "китайський" мирний план та, власне, сподівання росії якось завершити війну, закріпитися хоч якось на окупованих територіях і не віддавати їх.

Хоча цього разу, 16 червня, скажу відверто, африканські президенти чи не вперше висунули ідею про те, що російські війська треба прибрати з території України та вивести російську ядерну зброю з території білорусі. І вже потім припиняти бойові дії. Натомість вони пропонують частково зняти санкції з росії та не арештовувати путіна. 

І, як ви думаєте, відповів на це путін? А дуже просто. Саме в той час, коли в Києві перебувала міжнародна делегація у складі президентів і прем'єр-міністрів семи африканських країн, росія завдала ракетного удару по Києву. У першій половині дня 16 червня на Київ росіяни спрямували 6 морських крилатих ракет "Калібр" та 6 аеробалістичних ракет "Кинджал". Диктатор росії чи то хотів розбомбити своїх африканських колег, чи то хотів продемонструвати перед ними свою силу... Це велике питання, що він там хотів.

Адже ППО збила всі 12 ракет над самим Києвом чи неподалік від нього. 

Одночасно російське міністерство нападу заявило про знищення 5 комплексів ППО Patriot з тих двох комплексів, які є у України.

А що ж робити з оцими африканськими мирними планами? Тут треба розуміти, що ті країни, лідери яких прибули вчора до Києва є у тій чи іншій мірі союзниками росії або Китаю, чи залежать від них. Це раз. І будь-який мирний план, який не передбачає у якості першої ж умови повного виведення всіх російських військ з української території до кордонів 1991 року - це той план, який підтримує окупацію росіянами Криму та інших українських територій. Тому привезений вчора з Африки план - це поганий план.

comments powered by HyperComments