Як треба розуміти промову російського диктатора: нічого нового він не сказав (ВІДЕО)

Олександр Вельможко  |  Вторник, 21 февраля 2023, 18:43
Майже дві години, які я сьогодні витратив на перегляд того, що видав з себе російський диктатор путін, були витрачені марно. Майже нічого нового він не сказал, але на один момент слід звернути увагу.
Як треба розуміти промову російського диктатора: нічого нового він не сказав (ВІДЕО)

21 лютого диктатор росії путін виступив з вже традиційним зверненням до федерального зібрання - це у них так називається верхня палата так званого парламенту. Напередодні всі російські політолухи (від олухи), аналітики (від слова, яке означає самі розумієте що), різноманітні телевізійні варнякала та інші пропагандони та просто дон-дони наввипередки вищали - що майбутня промова путіна стане доленосною, що її будуть вивчати в підручниках історії, що слова путіна змінять взагалі все і такий інший словесний понос.

Що ж було насправді. Більша частина промови, яку бункерний карлик зачитав з вже використаного папірця, майже не відриваючи очей, уміщається всього в кілька фраз, якими оперує російська пропаганда:
- "англосакси щось планували"
- "дамбілі бамбас"
- "елгебете"
- та інша маячня.

Звісно, путяра заперечив сам факт існування України, заявивши, що це, начебто, "штучний" політичний проект, створений "анлосаксами" ще у ХІХ столітті спеціально, щоб розвалити росію. І ще пуйло сказало, що вважає винними у війні, яку фактично почала саме росія, не росію, а "англосаксів". Тут є один казус, адже на росії заборонено називати війну війною, і російські силовики хапають будь-кого, хто скаже, напише або якось ще озвучить слово "війна". Кожен росіянин за це огрібає. Але путін сказав слово "війна" - і йому за це нічого не було. Мабуть, тому, що путін - це не росіянин, росіянам це ж заборонено. Лише ворог росії може назвати те, що робить росія "війною" - і тому путін і є головним ворогом росії.

А тепер про головне. Судячи зі слів путіна, росія виходить з договору про скорочення наступальних озброєнь (СНО-ІІІ), який передбачає обмеження кількості ядерних боєголовок у 1550 одиниць, а кількість ракет з ядерними боєголовками загалом у підземних шахтах, авіаційних та морських на підводних човнах - до 700. Цей договір на даний момент ще з 2010 року був єдиним документом, який обмежував кількість ядерної зброї у світі.

Про фактичний вихід путін сказав, сформулювавши це як "призупинення" участі росії, За його словами, участь росії у обмеженні ядерної зброї є "абсурдною" - тому що у навіженій уяві путіна російські ядерні об'єкти, тобто авіабази у Енгельсі та Рязані, були атаковані українськими безпілотниками, начебто, під керівництвом НАТО.

Тому путін попередив, що росія має підготувати промисловість та свою армію до випробувань нових типів ядерної зброї. Але відразу обмовився, що будь які ядерні випробування росія буде проводити не першою - тобто лише тоді, коли це зробить якась інша держава.

Раніше росія і США кожного року посилали одна до одної інспекції, що перевіряли кількість розгорнутих ядерних боєприпасів. Остання така інспекція російської "ядерки" відбулася на початку 2022 року - незадовго до початку росією війни проти України. Потім росія відмовилася пускати західних інспекторів на свої ядерні об'єкти.

А коли про це заявили у США - то на росії образилися та припинили всі перемовини з приводу обмежень ядерної зброї. 

Що ж це означає фактично. А означає лише те, що тепер у світі вперше з часів "холодної війни", з часів "Карибської кризи" ядерна зброя навіть формально ніяк не обмежується і не контролюється - у тому сенсі, що без контролю залишився один з двох найбільших ядерних арсеналів. Інша справа, що росія, завдяки санкціям та деградації власної науки та промисловості, вже, скоріше за все, не може розробляти нічого нового. Та навіть нещодавно росія списала на металобрухт найбільший у світі підводний ядерний ракетоносець класу "Акула". Тобто, боятися насправді нічого - і слова путіна залишаться лише словами, лише спробою налякати голою дупою весь світ. Саме так треба розуміти всі ці ядерні погрози путіна.

Загалом путін розчарував всіх. Українці чекали, що він зі словами "я устал, я мухожук" піде у відставку, чи його самого дістане апоплексичний удар табакеркою чи ще щось дуже файне. Самих же росіян путін розчарував - замість того, щоб з криком "гойда" оголосити війну чи хоча б мобілізацію. А так путін просто жалюгідно пукнув у калюжу та здувся - і це все, що він зміг.

comments powered by HyperComments