Деталі російського удару: над Одеською областю збили 13 ракет (ВІДЕО)

Олександр Вельможко  |  Пятница, 10 февраля 2023, 16:01
Ще з ночі 10 лютого росіяни здійснюють вже 14-й масований ракетний удар. Більшість ракет збита ППО, в тому числі 13 ракет збили над Одеською областю.
Деталі російського удару: над Одеською областю збили 13 ракет (ВІДЕО)

10 лютого росіяни здійснюють черговий удар по Україні, застосовуючи крилаті ракети з стратегічних бомбардувальників, кораблів та дрони-камікадзе. 

Перша хвиля була вночі, коли українська ППО збила 5 з 6 морських ракет "Калібр" та майже всі дрони-камікадзе.

Другу хвилю ракет росіяни випустили з літаків. У багатьох регіонах, в тому числі в Одеській області, працює ППО. Майже відразу була інформація про певну кількість збитих ракет. Але є і влучення.

Всього росіяни задіяли три надводних кораблі та один підводний човен з загальним можливим залпом до 28 "Калібрів" та стратегічні бомбардувальники Ту-95.

Всього з вечора 9 лютого і до 12 години 10 лютого вони випустили 71 крилату ракету, 43 Х-101 та 28 "Калібрів", з яких 61 збили зенітники. 

Також росіяни выпустили 35 зенітних ракет С-300 по Харкову та Запоріжжю, і це найбільша кількість таких ракет за час одного удару. 

За словами начальника Одеської ОВА Максима Марченка, в небі над Одеською областю збили 13 російських ракет. Ще 10 ракет збили над Києвом, 4 ракети збили над Кривим Рогом і біля міста, 1 ракету збили над Хмельницькою областю, а також у інших місцях. 

О 10:18 дві російські крилаті ракети "Калібр" перетнули кордон Молдови. Орієнтовно о 10:33 ці ракети увійшди повітряний простір Румунії. Після чого знову зайшли у повітряний простір України у точці перетину кордонів трьох держав. Повітряні сили могли збити ці ворожі ракети, але розуміли ризики і загрози населенню іноземної держави, тому цього не зробили одразу, — заявив речник Повітряних сил Юрій Ігнат. 

Уряд Молдови підтвердив порушення повітряного простору, тому для офіційних пояснень викликали російського посла. Офіційна позиція Румунії підтверджує порушення повітряного простору Молдови, але заперечує порушення повітряного простору самої Румунії. 

За словами міністра енергетики Германа Галущенко, пошкоджено теплові та гідроелектростанції, а також підстанції у 6 областях України. Компанія ДТЕК інформуємо про ушкодження 4 теплових електростанцій. 

Згодом протягом дня було ще кілька повітряних тривог. Зберігається загроза повторних російських ударів.

comments powered by HyperComments