Ударом по Одесі путін плюнув в обличчя Ердогану та Гутьєррешу (ВІДЕО)

Суббота, 23 июля 2022, 16:16
Ще вчора ми тут казали про можливості, які відкриває для України відновлення експорту зерна з порту Одеси. Але сьогодні вже можна сказати, що через черговий російський напад на Одесу нічого не буде. Експорт? Хуекспорт.
Ударом по Одесі путін плюнув в обличчя Ердогану та Гутьєррешу (ВІДЕО)

Сьогодні відбулося те, чого я, взагалі і чекав від підписаних напередодні домовленостей про відновлення судноплавства з портів "Великої Одеси" задля зернового експорту. Вартість всіх цих підписаних трьома державами та ООН у різних комбінаціях документів менша, ніж навіть вартість знайомого всім українцям "обухівського" туалетного паперу. 

Тому що не минуло навіть доби як все це було підписано, як росія цинічно та зухвало порушила всі домовленості. Режим путіна показав, що домовлятися з ним про щось - не варто, бо путінська росія негайно все порушить. А якщо хтось вірить росії після того, що вона зробила 23 липня, нахабно напавши своїми "Калібрами" на одеський порт, вірити росії може лише лох або російський телеглядач - це тепер ідентичні поняття.

Все ж треба дещо сказати про оці вже нічого не варті документи. Я вже бачив три різних варіанти тексту - і жодного офіційного. Чому? Тому що офіційним може вважатися лише той текст, який буде оприлюднено після того, як його ратифікує Кабінет Міністрів України. Чи ратифікує взагалі ці угоди наш Кабмін після зухвалого удару по Одесі? Скоріш за все - не ратифікує. 

І це як раз те, що і треба росії - щоб потім сказати, що Україна сама не ратифікувала угоду про відновлення судноплавства і звинуватити її у світовій продовольчій кризі. А про свою наглу, як у гопника з підворіття, атаку Одеського порту, вони при цьому змовчать або зроблять якесь фейкове пояснення - і вони це вже зробили. До речі, те, що підписала росія - теж підлягає ратифікації ії урядом, і до ратифікації не мало юридичної сили. 

Опубліковані ж тексти - це два різних чорнових варіанти того, що у підсумку підписав міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, міністр оборони Туреччини Хулусі Акар за присутності та посередництва генерального секретаря ООН Антоніо Гутьєрреша та сприяння особисто президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана. 

Тобто, вся ця довга історія з перемовинами, узгодженням позицій, підписанням документів - все це була насправді просто інформаційна підстава задля того, щоб змусити весь світ, зокрема ООН та Туреччину погодитися на підписання ще декількох документів. Один з них стосується можливості експорту продовольства та добрив для сільского господарства з росії, про що повідомляють російські засоби масової дезинформації.  При цьому в ООН наголошують, що сторони підписали ідентичні документи - і тому, або в росії брешуть, або підписали ще один документ.

Другий ж - у сьомому пакеті санкцій Євросоюза йде мова про можливість технічної допомоги з боку росії для встановлення промислових стандартів Міжнародної організації цивільної авіації та про послаблення заборони на угоди з російськими державними організаціями з цього приводу.

Посол США в Україні Бріджит Брінк вже назвала удар по Одесі продовольчим шантажом всього світу та призвала негайно притягнути росію до відповідальності.

А речних міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко висловив офіційну точку зору, заявивши, що дії росії проти Одеси - це просто плювок у обличчя і ООН у особі Гутьєрреша, і Туреччині у особі Ердогана. Міністерство аграрної політики України зробило заяву, що в порту Одеси було зерно, яке планувалося вже за два дні відправити на експорт. Було. 

Підсумовуючи, слід сказати головне. Будь-які договори та угоди з росією, як показала практика, неможливі. Єдиним вид документу, який може підписати керівництво росії - це безумовна капітуляція.

comments powered by HyperComments