Як Одеса святкувала день визволення від нацистів під сирени повітряної тривоги (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Воскресенье, 10 апреля 2022, 21:21
10 квітня - це для Одеси зараз подвійна дата. Підводимо підсумки дня - воєнні події, що відбувалось в Одесі, зміцнення армії України та інше головне за сьогодні.
Як Одеса святкувала день визволення від нацистів під сирени повітряної тривоги (ВІДЕО)

Сьогодні одночасно і день визволення Одеси від нацистських окупантів під час Другої Світової війни та 46-й день нинішньої Великої Вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників.

Щоб запобігти жертвам під час можливого ракетного удару по Одесі саме сьогодні, 10 квітня, у місті та області діє "подовжена" комендантська година з вчорашнього вечора і аж до завтрашнього ранку. Про те, що росіяни можуть завдати ракетного удару по місту саме тоді, коли люди могли б святкувати день визволення Одеси від нацистів, заздалегідь попередило військове командування на основі інформації від розвідки.

Втім, вдень 10 квітня в Одесі було спокійно, лише о 15-й годині оголосили повітряну тривогу, яка тривала понад 2,5 години. У цей час було чутно роботу протиповітряної оборони. Але ніяких обстрілів, за словами начальника Одеської військової адміністрації Максима Марченка, не було. 

Ситуацію на фронтах можна охарактеризувати за заголовком Еріха Марії Ремарка: "без змін". Однак різко зросла кількість втрат росіян за минулу добу - у них було знищено 17 танків, 16 бронемашин, по одному літаку та вертоліту. Причому літак, один з найновішіх російських Су-34, було збито напередодні вночі над Миколаївською областю - він намагався здійснити повітряний наліт на сусіднє з нами місто Миколаїв. Більше літати не буде. 

Однак, ворог продовжує зосереджувати значні сили, загалом більш як 60 тисяч чоловік, на донбаському напрямку для наступу з метою оточити українське угруповання. Голова Луганської військової адміністрації Сергій Гайдай навіть трохи розповів про майбутні бої, які, за його думкою, розпочнуться десь о 3-4-й годині ночи з масованої артилерійської підготовки, ракетного обстрілу та повітряних нальоті - росіяни застосують все, що у них є та будуть стріляти протягом кількох годин. А потім атакують великими масами піхоти при підтримці танків та іншої бронетехніки. Так само, як йшли в наступ німці на Курській дузі - вони довго готувалися, довго зосереджували сили після розгрому під Сталінградом, а потім загрузли в обороні та зазнали цілковитої поразки. Так само буде й на Донбасі.

Адже російське командування "дзеркально" відтворює стратегічні задумки німців на Східному фронті Другої Світової - з аналогічним результатом у вигляді спочатку перших раптових успіхів, як це було у перші дні з наступом з боями вже на околицях Києва та Харкова, першим розгромом - як це було під Москвою та Сталінградом, а тепер має завершись тим самим повним розгромом агресорів - з ганебним самогубством лідера нацистів у бункері десь у обложеній столиці рейху. Як Гітлер, так і путін закінчать однаково.

Тим більше, що армія України весь час зміцнюється та отримує вже важке озброєння. Кілька днів тому я казав про передачу Україні танків з Чехії. А вже зараз до нас прибули перші танки з переданої партії з 100 одиниць Т-72 від Польщі. На часі - поставка ще не менш як 50 танків Т-80, причому досить нових, з Кіпру. Словаччина готується надати самохідні артилерійські установки, німецький концерн "Рейнметал" бажає продати велику партію САУ та БМП "Мардер", А Великобританія оголосила про передачу 120 одиниць важкої бронетехніки, однак без уточнення - якої саме. 

Тому ми бачимо, як посилюється Україна, як вона на полі бою покращує свої дипломатичні позиції на перемовинах, як український народ гуртується в тилу своєї народної армії - ЗСУ, як за спиною України стоїть, без перебільшення, весь світ. Весь світ об'єднався, щоб перемогти недолуге хуйло, яке незугарно косплеїть невдалий напад Гітлера у військовому сенсі, а в людському - вже навіть випередило Гітлера. Тому і свій кінець хуйло путін також закосплеїть, як я вже й казав, у Гітлера - і це буде для нього найкращий варіант. Хоча можливий ще "апоплексичний удар табакеркою" чи підвал у Іпатьєвському домі або лава підсудних у Нюрнберзі або, краще, Бучі чи Маріуполі. 

comments powered by HyperComments