42-й день війни: ворог готується атакувати Донбас (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Среда, 6 апреля 2022, 20:12
Підводимо підсумки дня 6 квітня, 42-го дня Великої Вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників. Росія готує наступ на Донбасі, але дату його початку переносять вже втретє. В Одесі поки що спокійно.
42-й день війни: ворог готується атакувати Донбас (ВІДЕО)

Весь день 6 квітня в Одесі було спокійно, лише рано вранці та ввечері одесити чули сирени повітряної тривоги. А надвечір в Одесі навіть оголосили ракетну небезпеку.

Також одеситів трохи налякала інформація про підготовку до прийому літаків на аеродромі в Тирасполі. Однак, цей аеродром, розташований за 100 км від Одеси у Придністров'ї, не може являти собою загрози - на ньому немає авіації, а жоден російський літак туди не зможе прилетіти.

У Чорному морі продовжують виявляти міни, які росіяни ставлять з метою знищення торгівельного судноплавства не лише в портах України, зокрема Одеси, а й інших країн. Так, одну міну побачили турецькі військові біля острова Кефкен, що неподалік від Босфора. А ВМС Болгарії проводять пошукову операцію у всіх своїх прибережних водах. 

Ворог продовжує обстріли по всій лінії фронту в Харківській, Луганській та Донецькій областях. Продовжуються обстріли Харкова з артилерії, в тому числі реактивної. Росіяни намагаються розпочати наступ на Донбас, але вже в третій раз переносять дату його початку - бо не можуть сконцентрувати сили. Адже ті війська, які вони намагалися зібрати для цього наступу з частин, виведених з Київської, Чернігівської, Житомирського та Сумської областей - розгромлені та деморалізовані. Робляться спроби поповлнити та переформувати їх, в тому числі за рахунок курсантів та викладачів військових навчальних закладів. 

А поки що всім мешканцям Луганської, Донецької та частини Харківської областей рекомендують евакуюватися - якнайшвидше. 

Скоріш за все, у найближчій час на Донбасі росіяни все ж розпочнуть великий наступ - але у армії України є ким і чим його відбити.

Україна вже отримує зброю, і не лише легку, не лише протитанкові системи та компактні зенітні ракети, а й важку. Це танки і БМП з Чехії та Німеччини, це артилерія та міномети з Естонії. Це заяви уряду Німеччини про надання всього, що є на складах Бундесверу. Це нові поставки зброї зі США. Це початок поставок далекобійної артилерії та протикорабельних ракет з Великобританії. Одним словом - росіяни просто захлинуться власною кров'ю під час наступу.

Продовжується облога Маріуполя. Росіяни завезли туди самохідні 240-мм міномети "Тюльпан" - найважчу за калібром звичайну артилерію, яку вони мають. Половина всієї задіяної проти України російської авіації задіяна саме проти Маріуполя - де немає ППО. А мер міста Вадим Бойченко вже порівняв трагедію обложеного міста із німецькими концтаборами смерті - адже росіяни не просто ведуть облогу Маріуполя, а знищують десятки та сотні тисяч людей, які там залишаються і не можуть евакуюватися.

Продовжується знищення росії економічно та політично. Президент США Джо Байден обіцяє жорстоко покарати путіна за трагедії українських міст, де російські солдати вчинили масові та немотивовані вбивства людей - справжній геноцид українців. Нові американські санкції направлені особисто проти проживаючих за кордоном доньок путіна, дітей лаврова та інших родичів членів російського керівництва. Блокуються останні російські банки, через які вони ще мали змогу проводити якісь фінансові операції. Нарешті помер Жириновський. А британські страхові компанії на чолі з "Ллойдом" оголосили всі територіальні води росії воєнною зоною і завдяки цьому змогли так підвищити страхові ставки для будь-яких власників суден, які вирішать направити свої судна до російських портів. Одночасно Європа закриває свої порти для російських суден, за деякими окремими виключеннями. Таким чином вся морська торгівля росії блокується.

Однак, незважаючи на майже повне знищення російської економіки та величезні втрати і військові поразки, росія завдяки великій кільсості техніки та "гарматного м'яса" у випадку мобілізації здатна ще довго воювати проти України. Британська та американська розвідка попереджує, що війна може розтягнутися ще на кілька місяців. 

Але саме зараз Україна має "вікно можливостей" для того, щоб спочатку відбити той обіцяний наступ на Донбас, а потім перейти в контрнаступ і розгромити залишки тих російских сил, з якими вони напали на нашу державу. І саме тоді виникне ситуація, коли росія може залишитися на деякий час без боєздатної армії - коли її найкращі частини будуть вже знищені та розромлені, а нові - ще не мобілізовані та не сформовані. І це буде можливість швидко досягти мирного договору, вигідного на даний час для України з відновленням її територіальної цілісності з усім Донбасом і навіть з Кримом. 

Хоча, на мою думку, для остаточної перемоги над росією її треба позбавити ядерної зброї - для того, щоб ця агресивна хижа потвора більше не могла шантажувати весь світ війною, а сиділа у себе за залізним занавесом, та нікому не заважала.

comments powered by HyperComments