Серіал Євро-2024 триває: очікуємо черговий епізод з гарним фіналом для України


Субота, 22 червня 2024, 21:24
Уявіть, що чемпіонат Європи з футболу тривалістю в місяць є серіалом з непередбачуваним сюжетом та закрученою драматургією, де розв'язку ми узнаємо у фіналі Євро.
Серіал Євро-2024 триває: очікуємо черговий епізод з гарним фіналом для України


Тоді несподівана й нищівна поразка у матчі з румунами є неприємним епізодом під назвою «Розчарування». Тому що, на мою думку, аж надто багато було роздано авансів цьому складу збірної, гравцям, що виступають за відомі клуби в сильних лігах. Ми чомусь вирішили, що яскраві та перспективні гравці з крутими контрактами, інстаграмами та компліментарними інтерв'ю апріорі є сильна збірна, здатна дати бій на Євро. Румунська команда опустила і збірну, і нас всіх на землю. І, визнаймо, що неприємно не просто програвати, а програвати так, як у тому матчі, безвольно і без жодного шансу на успіх.

Але наступний матч зі Словаччиною нарешті приніс нам почуття радості й гордості за команду, яка здатна переломити гру і фрагментами показати свої найкращі якості. Це вже був епізод під назвою «Надія». На те, що команда на чолі з Ребровим оговталась від невдалого старту на Євро, зробила висновки та виконала «домашнє завдання» і готова вигризати перемогу з Бельгією 25 червня у Штутгарті з такою пристрастю, з якою виборола вольовий камбек у Дюссельдорфі. Дуже хочеться побачити на полі не просто набір гравців з гучними іменами, а справжню команду, здатну на боротьбу на кожному клаптику футбольного поля.

Фото: AP/Andreea Alexandru

***
Особисто для мене цей день став епізодом імені Deutsche Bahn. Моє завдання виглядало трохи авантюристично, але все ж реалістично. Зранку мені треба було виїхати з Мюнхена в Дюссельдорф, подивитись футбол, а після матчу повернутися до столиці Баварії. Теоретично це можливо, інфраструктура та швидкісні потяги Deutsche Bahn дозволяють безпечно та комфортно пересуватися країною. До того ж для тих, хто має квиток або акредитацію на Євро, діють знижки — будь-куди можна поїхати за 29,9 євро. 
Попри все, вчора був якийсь глобальний збій у графіку руху потягів. Спочатку мій потяг запізнився на шляху з Мюнхена до Дюссельдорфа на 1,5 години. Дорога назад виявилась ще складнішою. Спочатку з-за запізнення потягу з Дюссельдорфа я не встиг на пересадку у Кьольні. Потяг помчав у Мюнхен без мене. Після заміни квитка на інший з’ясувалось, що наступний швидкісний теж запізнюється більш ніж на годину. При цьому квиток на цей потяг за годину до відправлення коштував більше 300 євро! Врешті решт потрапив в Мюнхен під ранок.
Варто додати, що Deutsche Bahn вчора був перевантажений із-за негоди, коли перекривались деякі ділянки, та й масовий наплив вболівальників, які прибули на Євро, теж виявився серйозним тиском на німецьку залізницю.

***
І, якщо вже згадали про дорогу й повернення, слід згадати збірну Польщі. Вчора вона першою з усіх збірних втратила шанси на продовження участі на Євро та може збиратися додому. Але тільки після матчу з Францією 25 червня. Звичайно, трохи шкода Левандовскі та Ко, але це був епізод «Антирекорд».

Так, поляки примудрилися повторили антирекорд збірної України на Євро-2016 та Північної Македонії у 2020 році, які теж втратили всі шанси на ігри плей-офф після програшу двох матчів.

Але, чесно кажучи, ще невідомо, як би наша команда зіграла в тій групі разом з Австрією, Францією та Нідерландами.
 

comments powered by HyperComments