Одесі продовжує загрожувати російський флот (ВІДЕО)

Суббота, 6 августа 2022, 14:46
Станом на 6 серпня у Чорному морі продовжує залишатися оперативне з'єднання російського флоту, яке загрожує ракетними обстрілами Одесі та іншим містам України.
Одесі продовжує загрожувати російський флот (ВІДЕО)

Оперативне командування "Південь" та Генштаб ЗСУ повідомляють про наявність у складі оперативного з'єднання чорноморського флоту росії чотирьох кораблів к крилатими ракетами "Калібр" - трьох надводних та одного підводного човна.

Ці кораблі загалом мають до 28 ракет та самим фактом своєї наявності у морі загрожують ракетними обстрілами Одесі, Вінниці, Львову та іншим великим містам України.

Однак у Одесі та Одеській області вже більше доби не було повітряних тривог. Можливо, що справа у тому, що Стамбульскі домовленості про судплавство з портів Одеської області передбачають відсутність ударів по портовій інфраструктурі. На відео - вихід у море каравану торгівельних суден з портів Одеса та Чорноморськ вранці 5 серпня. Зараз цей караван вже пройшов коридор до берегів Румунії та наблизився до турецького узбережжя.

 

Також російській флот 4 серпня проводив дивні маневри з димовими завісами, після яких один з російських кораблів задимівся, а ще один - патрульний корвет проекту 22160 "Дмитрий Рогачев" повернувся до Севастополя з обгорілою кормою. Скоріш за все, росіяни займалися навчаннями з пусками зенітних ракет, також на одному з їх кораблів могла бути аварія.

comments powered by HyperComments