Санкції працюють: російський виробник залізничного рухомого складу більше не буде працювати в Євросоюзі

Среда , 29 июня 2022, 09:32
Російська компания "Трансмашхолдинг", яка мала своє виробництво залізничного рухомого складу на території Угорщини, більше не буде працювати в Європі. Тому що санкції працюють.
Санкції працюють: російський виробник залізничного рухомого складу більше не буде працювати в Євросоюзі

Через вимушену санкціями проти росії та російського бізнесу неможливість фінансових операцій завод з виробництва рухомого складу в Угорщині, який належав російській компании "Трансмашхолдинг", продано місцевій компанії "Magyar Vagon Zrt".

"Трансмашхолдинг" мав із вказаною компанією два спільних підприємства -  TMH Hungary, друге – TMH Hungary Invest. Для них росіяни 2020 року придбали 90% прав власності на машинобудівну компанію "Dunakeszi" вартістю 25-30 млн. доларів.

Все це робилося задля того, щоб виконати контракт на постачання 1300 пасажирських вагонів для залізниць Єгипту, при цьому 650 вагонів вироблялися безпосередньо на росії на Тверському вагонобудівному заводі, а ще 650 - в Угорщині на потужностях "Dunakeszi". Загальна сума контракту складала більше мільярда євро. Перша партія вагонів надійшла до Єгипту 2020 року.

Цікаво, що всі вагони постачалися у компоновці лише з сидячими місцями, при цьому лише 500 вагонів з 1300 повинні були обладнані кондиціонерами.

Цікаво, що при цьому фінансування закупівлі дизельних локомотивів для залізниць Єгипту передбачено за рахунок кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку.

 

comments powered by HyperComments