З України до Румунії запускають пасажирський потяг (ВІДЕО)

Воскресенье , 15 января 2023, 16:20
Він буде курсувати від Рахова у Закарпатській області до румунської станції Валя-Вішеулуй. Також запускають новий регіональний експрес від Львова до Рахова.
З України до Румунії запускають пасажирський потяг (ВІДЕО)

Новий міжнародний потяг "Укрзалізниці" буде курсувати нещодавно відновленою ділянкою залізниці у Карпатах та поки що має вигляд суто прикордонного потяга. Але для зручності пасажирів на станції Рахів зроблять зручну стиковку для пасажирів зі всієї України.

Цей потяг буде курсувати маршрутом Рахів - Валя-Вішеулуй два рази на день щоденно. На маршруті буде задіяно новий дизель-поїзд ДПКр3. артість квитка у вагоні 2 класу – 129 грн., першого класу – 247 грн.

Розклад виглядає таким чином:

Рахів – 6:10, Валя-Вішеулуй прибуття – 07:45
Рахів – 14:10, Валя-Вішеулуй прибуття – 15:45

Валя-Вішеулуй – 11:45, Рахів прибуття – 12:20
Валя-Вішеулуй – 18:15, Рахів прибуття – 18:50

З 18 січня також призначається потяг №810 Львів-Рахів. Відправлення зі Львова - 7:00, прибуття до Рахова - 13:20. Зворотний рейс потяга №810 - Рахів - 14:34, Львів прибуття о 20:50

Таким чином, буде створено пересадковий маршрут Львів-Рахів-Валя Вішеулуй. Окрім того, новим міжнародним маршрутом можуть скористатися пасажири з Одеси, Києва, Запоріжжя, Дніпра, Харкова та інших міст. Адже до Рахова щоденно прибуває два пасажирських потяги з Києва, один з Одеси та один двогрупний з Запоріжжя та Харкова. Всі ці потяги також йдуть через Львів та Івано-Франківськ, а двогрупний потяг зі сходу - ще й через Полтаву, Дніпро та Кам'янське.

У подальшій перспективі "Укрзалізниця" планує відкрити транзитний маршрут по території Румунії. Раніше була інформація, що планується запустити маршрут Івано-Франківськ-Ужгород.

Автор відео - Ioan Dobroschi

9 листопада був здійснений перший тестовий рейс дизель-потяга марки ДПКР3 по відновленій ділянці від Рахова через Ділове до румунської станції Валя-Вішеулуй.

Подальші плани румунських залізничників - відремонтувати широку колію на суміщеному полотні залізниці від Валя-Вішеулуй через Сігет до Кимпулунг-ла-Тиса, де вказана лінія залізниці знову виходить на територію України. До листопада планують завершити ремонт ділянки від кордону на українській станції Тересва до Сигету-Мармацей. Потім, в залежності від погодних умов - розпочати ремонт ділянки між Сигету-Мармацей до Валя-Вішеулуй, на якій підтримується обмежений рух потягів лише колією 1435 мм.

Завершення цього проекту дозволить відкрити транзитне залізничне сполучення Закарпатською областю - від Ужгорода і Чопа через Солотвино до Рахова. Це також дозволить Україні мати третій повноцінний залізничний перехід через Карпати, хоча і не електрифікований. А також це дасть можливість задіяти ще один напрямок залізничного руху через кордон до Румунії - з перевантаженням вантажних потягів та пересадкою пасажирів у румунському місті Сігет та станції Валя-Вішеулуй. 

Ще один план залізничного сполучення з Румунією - побудова залізничної гілки колії 1435 мм з румунського Галацу до міста Рені на півдні Одеської області.

comments powered by HyperComments