За 11 днів 2023 року залізниця відправила мільйон тон експортних зернових вантажів

Четверг , 12 января 2023, 14:27
"Укрзалізниця" демонструє позитивну динаміку навантеження та перевезень експортних зернових вантажів.
За 11 днів 2023 року залізниця відправила мільйон тон експортних зернових вантажів

"Ми бачимо, що поступово економіка оживає, і ми спостерігаємо загальне збільшення навантаження на мережі. Останні кілька днів ми вантажимо понад 320 тис. т на добу", — зазначив в ході онлайн-наради із представниками ринку зернових перевезень заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов.

11 січня навантаження на залізничній мережі становило 334 тис. т. Загалом навантаження зернових нерівномірне протягом тижня, і в середньому дорівнює 77 тис. т на добу.

Проте, навантаження аграрної продукції подекуди близьке до показників минулого року. Станом на 12 січня 2023 року вже є перший експортований залізницею мільйон тонн зерна. "За 11 діб в експортному сполученні перевезено 1 млн 70 тис. т зернових вантажів. При цьому через морські порти експортовано 738 тис. т, а в напрямку західних прикордонних переходів – 332 тис. т", —  наголосив Валерій Ткачов.

Він додав, що, у разі збереження таких темпів, до кінця поточного місяця буде перевезено близько 3 млн т зерна. Продовжує зменшуватися загальна черга з вагонів у напрямку інших країн. Наразі вона скоротилася до 18 тис. одиниць. Менше прямує до західних прикордонних переходів і зерновозів.

comments powered by HyperComments