На кордоні з Молдовою в Одеській області відкриють новий спільний пункт пропуску (ВІДЕО)

Четверг , 15 декабря 2022, 14:15
На нещодавно відбудований залізниці Березине - Басарабяска відкриють спільний україно-молдавський пункт пропуску.
На кордоні з Молдовою в Одеській області відкриють новий спільний пункт пропуску (ВІДЕО)

Раніше ми писали про те, що рух потягів відбудованою нещодавно залізничною лінією Березине - Басарабяска з Одеської області до Молдови гальмується через відсутність залізничного митного пункту пропуску через кордон двох держав.

За повідомленням молдавських медіа, такий КПП для спільного прикордонного та митного контролю на українсько-молдавському кордоні відкриється вже за кілька днів. 

Це дозволить одночасно вирішити декілька задач.

У відео - рух перших потягів у кінці серпня на ділянці Березино - Басарабяска.

По перше, це полегшить залізничне сполучення південної частини Одеської області з Молдовою - як у вантажному сполученні, так і у перспективі на запуск пасажирських потягів. Це можуть бути локальні потяги з Кишинева до Ізмаїла та Білгорода-Дністровського, так і продовження вже існуючого міжнародного потяга Київ - Кишинів до Ізмаїла - транзитом через Молдову.

По друге, це полегшить та пришвидшить автомобільний рух через кордон, для чого також створено умови у вигляді завершення ремонту автодороги Т1627, яка відгалужується від автотраси М15 Одеса - Рені біля Сарати та йде через Арциз та Тарутине до Басарабяски.

comments powered by HyperComments