Запустити пасажирські потяги до Херсону обіцяють за 10 днів

Вторник , 15 ноября 2022, 12:02
Міністр інфраструктури обіцяє повернути пасажирське залізничне сполучення до Херсону протягом 10 днів - тобто, приблизно 24-25 листопада.
Запустити пасажирські потяги до Херсону обіцяють за 10 днів

Також станом на ранок 15 листопада перший дальній пасажирськи потяг з Києва вже прибув до Миколаєва. Туди ще з перших днів листопада вже ходив приміський потяг з Долинської, але повноцінного пасажирського сполучення не було через постійні обстріли міста.

Тепер керівництво міністерства інфраструктури ставить задачу протягом 10 днів повернути пасажирське сполучення до Херсону. Про це 14 листопада написав міністр інфраструктури Олександр Кубраков - і його слова слід сприймати як конкретні терміни запуску пасажирських потягів до Херсону 24-25 листопада.

"Наше завдання – максимальне швидке відновлення транспортного та пасажирського сполучення з Херсоном та правобережжям. Залізничники разом з ДСНС завершують обстеження колій і вже почали ремонт пошкодженої інфраструктури. Розраховуємо, що відновити залізничне пасажирське сполучення з обласним центром ми зможемо протягом 10 днів. Зараз, коли українські військові відсунули лінію фронту, ми запускаємо пряме залізничне сполучення Київ-Миколаїв. Перший потяг відправиться вже сьогодні у вечорі." - написав Кубраков увечері 14 листопада.

Також посадовці "Укразалізниці" Олександр Камишін та Олександр Перцовський показали реальний стан залізничної інфраструктури між Миколаєвом та Херсоном і у самому Херсоні, яка зазнала відносно незначних ушкоджень.

У відео - підсумки роботи "Укрзалізниці" за жовтень 2022 р.

comments powered by HyperComments