Станцію Чоп роблять пересадочним хабом для закордонних залізничних рейсів (ВІДЕО)

Суббота , 12 ноября 2022, 12:50
Вузлова станція Чоп у Закарпатті поступово стає пересадочним хабом для міжнародних залізничних рейсів з України до Словаччини, Чехії, Угорщини і Австрії.
Станцію Чоп роблять пересадочним хабом для закордонних залізничних рейсів (ВІДЕО)

"Укрзалізниця" повідомляє про те, що продовжує покращувати залізничне сполучення з іншими країнами. При складанні нового графіка маршрутів ми прорахували створення нового міжнародного залізничного хабу в Чопі, щоб дати пасажирам з різних міст України можливість комфортно дістатись закордону залізницею.

Станція Чоп розташована у Закарпатській області на магістральній двоколійній електрифікованій залізниці, яка від Львова через Стрий йде через Карпати та продовжується далі у Східну Європу - до Словаччини та Угорщини. Територією України від Чопа відгалужується одноколійна електрифікована лінія до Ужгорода (і далі через Карпати до Галичини) та неелектрифікована лінія територією Закарпаття, яка транзитом через румунську територію продовжується до Рахова та Івано-Франківської області.

У відео підсумки роботи української залізниці за жовтень 2022 р.

Відтепер через Чоп, на додачу до потягів №59/60 Київ — Чоп та №749 Київ - Відень, курсують такі рейси:
№ 4/3 Запоріжжя — Ужгород;
№ 45/46 Ужгород — Харків;
№ 81/82 Київ — Ужгород;
№ 749/750 Київ — Ужгород.
№ 265/266 Ковель — Ужгород (новопризначений).

Зміна маршруту прямування цих рейсів дозволить мешканцям Харкова, Сум, Києва, Дніпра, Запоріжжя, Вінниці, Хмельницького, Тернополя, Львова та Ковеля зручно діставатись Чопа, де можна буде пересісти на рейси до Захоні (Угорщина), Будапешта (Угорщина), Чієрни-над-Тісоу (Словаччина). Однак наприклад, потяг сполученням Одеса - Ужгород не робить зупинки в Чопі, хоча і проходить через цю станцію.

Також з 11 грудня курсуватимуть потяги:
Відень (Австрія) — Чоп формування австрійських залізниць 
Кошице (Словаччина) — Чоп формування словацької залізниці.

У співпраці з чеськими перевізниками планується також призначення рейсу Прага — Чоп, дату початку курсування буде оголошено додатково.

 

comments powered by HyperComments