Як залізниця перевозить пошту

Пятница , 16 сентября 2022, 10:05
Лише навесні 2022 р. під час війни в Україні відновили перевезення пошти залізницею. Зараз залізничники довели кількість задіяних для цього вагонів до 15.
Як залізниця перевозить пошту

"Укрзалізниця" обладнала ще три вагони для проєкту "Залізна пошта" для перевезень пошти, збільшивши їх загальну кількість в обігу до 15. Ці вагони стануть на найбільш завантажені маршрути проєкту: між Києвом та Львовом і між Львовом та Дніпром.

Два із цих трьох вагонів переобладнані з рефрижераторів і зможуть перевозити кожен до 3000 відправлень за рейс. Третій вагон місткістю орієнтовно 2100 відправлень є модернізованим багажним вагоном. Усі роботи з переобладнання вагонів для перевезення пошти виконано на власних потужностях Укрзалізниці: два зроблено в Ковельському депо, ще один — у Синельниківському депо.
 
Таким чином залізниця перевозить і комерційні, і гуманітарні посилки. Починаючи з квітня поштові вагони "Укрзалізниці" здійснили понад півтори тисячі рейсів, доправлено 3,7 млн посилок.

Нагадаємо, поштові вагони поновили курсування у квітні 2022 року після 21-річної перерви. Харків, Львів, Дніпро, Київ, Одеса та Івано-Франківськ стали опорними пунктами логістики. Посилки доправляються між вокзалами саме цих шести міст.

На відео - дайджест новин української залізниці за серпень.

comments powered by HyperComments