Залізниця збільшує швидкість вантажних перевезень до портів

Вторник , 13 сентября 2022, 09:42
Експортні вантажні перевезення "Укрзалізниці" у напрямку портів Одеської області роблять трохи швидшими.
Залізниця збільшує швидкість вантажних перевезень до портів

"Укрзалізниця" збільшила встановлену на вересень швидкість руху вагонів в експортному сполученні, в тому числі у напрямку морських портів Одеської області, за винятком порту Рені. Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи "Укрзалізниця" Валерій Ткачов.

"12 вересня Правління "Укрзалізниці" переглянуло "Порядок визначення та перегляду ставок плати за використання власних вагонів "Укрзалізниці"…" та показники швидкості руху вагонів. Затвердили новий розмір показників "Середня швидкість перевезення власного вагону Перевізника за одну добу". Значно зросла швидкість руху вагонів "Укрзалізниці", особливо в напрямку морських портів”, — написав Ткачов у Facebook.

Правління зняло обмеження в максимальній швидкості руху вагону "Укрзалізниці". Раніше цей показник був — не більше 320 км за добу.

"Збільшення середньої швидкості руху вагонів "Укрзалізниці" приведе до зменшення кількості діб використання вагону, та до загального зменшення вартості використання вагону. Вантажовідправник буде платити за меншу кількість діб використання вагонів УЗ”, — наголосив Ткачов.

Для вагонів-зерновозів швидкість руху у різних сполучення збільшиться у 1,4-4 рази. Для перевезеня вантажу у напіввагонах в експортному сполучені в напрямку сухопутних переходів (маршрутні відправлення) швидкість руху збільшиться з 87 км за добу до 164 км за добу — майже удвічі.

Крім того, в експортному сполучені розділені показники швидкості вагону за напрямками — експортне сполучення через сухопутні переходи (разом з портом Рені) та експортне сполучення через морські порти (окрім Рені).

"Порт Рені став виключенням тому, що перевезення вантажів до цього порту проводить через сухопутний перехід на кордоні України та Молдови—Могилів-Подільский—Велчинець”, — пояснив Ткачов.

На відео: дайджест новин залізниці за серпень 2022 р.

Також змінений період оприлюднення та термін аналізу фактичних швидкостей руху вагонів "Укрзалізниці". Тепер швидкості будуть визначатися за період в 1 місяць (з 26 числа попереднього місяць по 25 число включно поточного місяця) — раніше період був 3 місяці. Показник швидкості буде оприлюднюватися разом зі ставкою плати 26-29 числа місяця, який передує місяцю, на який встановлюються ці показники.

Зазначені зміни вступають у силу з моменту прийняття рішення Правлінням та оприлюднення — з 12 вересня.

comments powered by HyperComments