Залізниця підвищує тарифи на перевезення вантажів (ВІДЕО)

Вторник , 28 июня 2022, 15:15
Тарифи на перевезення вантажів українською залізницею збільшують на 70%. Пропозицію про це "Укрзалізниці" погодило міністерство інфраструктури. Підвищені тарифі вступають в силу з моменту офіційної публікації наказу за підписом міністра.
Залізниця підвищує тарифи на перевезення вантажів (ВІДЕО)

Міністерство інфраструктури України погодилося із пропозицією "Укрзалізниці" про підвищення тарифів на перевезення вантажів на 70%. 22 червня міністр інфраструктури підписав відповідний наказ, який був офіційно зареєстрований у міністерстві юстиції 24 червня.

Формально це виглядає як наказ №441 "Про внесення змін до коефіцієнтів, що застосовуються до тарифів Збірника тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом у межах України та пов'язані з ними послуги", 

Зараз тарифи на вантажні перевезення підвищуються однаково на 70% для всіх 20 видів залізничних вантажів. 

Коли дані тарифи підвищували минулого разу у серпні 2021 року, то збільшувалися вони диференційовано - для вантажів позакласної групи на 25,9%, а для перевезення вантажів 1-го та 2-го тарифних класів на 8%.

До початку війни планувалося, що наступний етап підвищення тарифів на зазначені класи вантажів міг відбутися з 1 січня 2022 року: для вантажів 1-го тарифного класу - на 20,4%, 2-го класу - на 6,5%. Однак, реальність змінила плани.

На відео - аналіз роботи "Укрзалізниці" за воєнний період.

comments powered by HyperComments