Залізниця збільшує перевезення пасажирів з Європи до України (ВІДЕО)

Четверг , 2 июня 2022, 19:27
З європейських країн повертаються до України все більше людей, майже всі вони користуються пасажирськими потягами. Найбільш завантажені напрямки - від західних кордонів до Києва та Одеси.
Залізниця збільшує перевезення пасажирів з Європи до України (ВІДЕО)

За даними "Укрзалізниці", збільшується кількість пасажирів, які повертаються до України із західних країн - Польщі, Німеччини, Угорщини, Словаччини, Чехії та інших. Переважна більшість людей прямує вже по території України залізницею.

Адже з польського кордону з вузлових станцій Пшемисль (Перемишль) та Хелм є ціла низка прямих пасажирських потягів до Києва та Одеси, які також йдуть через Львів, Тернопіль та Хмельницький, а деякі - через Ковель та Рівне. Ще один напрямок - від Ужгорода та Чопу біля кордонів з Словаччиною та Угорщиною, і далі через Львів - до більшості великих міст Україіни, в тому числі і до Одеси.

В нашому дослідженні - аналіз залізничних та автобусних маршрутів з Польщі до Одеси. Детальніше у відеосюжеті.

 

"У нас завантажені потяги у напрямку Захід-Київ, у нас зростає пасажиропотік Захід-Харків, зростають перевезення всередині країни - Чернігівський та інші напрямки. Ми бачимо людей, які повертаються назад у свої домівки", - заявив глава "Укрзалізниці" Олександр Камишін.

За його словами, зараз заповнюваність поїздів у напрямку Захід-Київ становить понад 90%.

comments powered by HyperComments