Україна може отримати німецькі швидкісні потяги "Siemens"

Понедельник , 23 мая 2022, 14:34
Мова йде про 9 швидкісних потягів, які компания "Siemens" будувала по російському замовленню, але після виходу з російського ринку може запропонувати їх по залишковій вартості Україні або Казахстану.
Україна може отримати німецькі швидкісні потяги "Siemens"

Високошвидкісні пасажирські потяги "Сапсан" "Siemens ICE 3", які виробник – німецька компанія "Siemens" – вирішила не постачати до росії після свого виходу з російського ринку, можуть бути передані Україні. Проте ці 9 з 13 замовлених росією потягів вирішено добудувати. У компанії сподіваються "знайти їм застосування за межами росії".  Це обумовлюєтья тим, що дані потяги будуються за стандартами безпеки пострадянских залізниць та мають колію 1520 мм, що цілком відповідає технічним характеристикам українських залізниць.

Керівник гамбурзької консалтингової компанії SCI Verkehr, що спеціалізується на залізничному ринку, Марія Ленен заявила, що вважає дуже реалістичною опцією використання цих потягів в Україні після закінчення війни.

Зазначається, що вони могли б стати частиною плану поновлення інфраструктури України, який політики вже зараз обговорюють.

Іншим цілком реальним кандидатом експерт вважає Казахстан. "Там держава має необхідні кошти і є відповідні відстані для високошвидкісного руху", - сказала Ленен.

Раніше німецький концерн заявив про вихід із росії через війну в Україні. Найбільш гучним наслідком цього стало рішення не постачати в РФ 9 з 13 поїздів нового покоління ICE 3. Вони повинні надійти згідно з контрактом 2019 року на загальну суму 1,1 млрд євро. 4 потяги вже були поставлені до росії раніше.

 

comments powered by HyperComments