За квітень залізницею перевезено більш як 9 мільйонів тон вантажів

Четверг , 5 мая 2022, 13:58
За другий місяць війни, протягом квітня, українські залізниці перевезли 9,15 млн. тон вантажів. Це більше, ніж у березні.
За квітень залізницею перевезено більш як 9 мільйонів тон вантажів

Протягом квітня 2022 року "Укрзалізниця", паралельно з пасажирськими та евакуаційними перевезеннями, також займалася й перевезенням вантажів. За місяць перевезли 9,15 млн. тон вантажів, що на 10,2% більше, ніж у березні 2022 р., про що свідчать оперативні дані "УЗ".

Внутрішніх вантажів перевезли майже 4,8 млн. тон, на експорт - 3,9 млн. тон. Перевезення імпортних вантажів скоротилися, а транзитних - майже зникли.

Загальний вантажооборот склав 6,441 млрд т/км, що 5,7% перевищує показник березня. Середньодобове навантаження у квітні збільшилося порівняно з березнем на 12,9% — до 295 тис. тонн.

Найбільше завантажили руди залізної та марганцевої — 96,8 тис. тонн, кам’яного вугілля — 56 тис. тонн та зерна — 41,2 тис. тонн. Чорних металів та будівельних вантажів завантажено 15,1 тис. тонн та 15,2 тис. тонн відповідно.

В "Укрзалізниці" зазначають, що ці обсяги складно порівнювати з показниками відповідного періоду 2021 року, адже військове вторгнення Росії на територію України суттєво вплинуло на роботу залізниці. Зараз Україна переорієнтовує свої міжнародні вантажоперевезення, в тому числі експорт зернових та експорт продукції металургії - з морських портів "Великої Одеси" або у напрямку до західних кордонів залізницею до Польші, Словаччини, Угорщини, або у напрямку дунайських портів півдня Одеської області - Рені та Ізмаїлу, а також через Румунію.

comments powered by HyperComments