Вантажні вагони, які належать російським компаніям на території України, націоналізують

Вторник , 15 марта 2022, 12:17
Розпочинається процедура націоналізації близько 15 тисяч вантажних вагонів, які належать російським компаніям та перебувають зараз на території України. До речі, українських вагонів на території росії наразі опинилося лише 482 одиниці.
Вантажні вагони, які належать російським компаніям на території України, націоналізують

"Укрзалізниця" запускає процес націоналізації вагонів російської власності, що знаходяться в Україні. Вона регулюється законом "Про основні засади примусового вилучення в Україні об'єктів права власності Росії". Про це сьогодні заявив голова АТ УЗ Олександр Камишин. За його інформацією, зараз в Україні перебуває 15 тис. російських вагонів, що належать 250 компаніям.

"На першому етапі складаємо перелік власників вагонів, у яких серед засновників є РФ. Далі буде Кабмін, РНБО, указ президента, і ще один закон України. Процедура займе час, так що починаємо вже… Хоча є компанії, які точно належать Росії. Зокрема, це "ВЕБ-Лізинг", "ВТБ-Лізинг", "Газпромтранс", ГТЛК, "Сбербанк Лізинг". Це вже понад 3000 вагонів", - розповів Камишин.

Також він зазначив, що на території росії зараз перебуває лише 482 одиниці вантажних вагонів.

Виходячи з інформації АТ УЗ, на даний момент на мережі "Укрзалізниці" знаходиться 10 956 російських напіввагонів, 2 057 цистерн, 587 критих вагонів, 158 платформ та 1 318 вагонів інших типів.

comments powered by HyperComments