Український агрохолдинг придбав два судна, які вже задіяні у судноплавстві до портів Одеської області

Вторник , 31 октября 2023, 14:49
Агрохолдинг "Кернел" у 2023 році придбав два досить великих вантажних судна, які вже зараз задіяні у перевезеннях аграрної продукції з морських портів Одеської області.
Український агрохолдинг придбав два судна, які вже задіяні у судноплавстві до портів Одеської області

Судячи з фінансового звіту компанії "Кернел", вона володіє та управляє балкером Eneida із вантажопідйомністю 44 тис. тонн зерна та танкером Mavka з вантажопідйомністю соняшникової олії 12,5 тис. тонн. Обидва судна активно задіяні у судноплавстві до портів Одеси, Чорноморська та Південного і здійснили вже по кілька рейсів починаючи з серпня 2023 р.

"Здійснення повного контролю над усім ланцюжком створення вартості (від силосів до вагонів до портових терміналів і суден) дозволяє підвищити ефективність і зменшити витрати на експортну логістику", - йдеться у звіті.

Крім того, у першому кварталі 2024 фінансового року компанія придбала через процедуру банкрутства окремі активи терміналу з перевалки рослинної олії в порту Чорноморськ. На даний момент об’єкт не функціонує, і для приведення його в повну функціональність необхідні додаткові інвестиції та підготовчі роботи.

"У першому кварталі 2024 фінансового року Група домовилася про придбання терміналу з перевалки соняшникової олії Reni-Oil у порту Рені на річці Дунай з потужністю перевалки 700 тис. тонн соняшникової олії на рік", - додали в компанії.

comments powered by HyperComments