Контейнерну лінію від Констанци до Рені продовжать до Ізмаїла

Среда , 15 февраля 2023, 09:32
Річкова судноплавна контейнерна лінія від румунського порту Констанца на південь Одеської області по Дунаю буде продовжена і охопить не лише порт Рені, а ще й Ізмаїл.
Контейнерну лінію від Констанци до Рені продовжать до Ізмаїла

Фідерні контейнерні перевезення, які з кінця 2022 року здійснюються між румунським портом Констанца і українським Рені, з березня 2023 року планують поширити і на порт Ізмаїл на півдні Одеської області.

У компанії «Ітеріс», яка виступила оператором контейнерного фідера, уточнили, що обидва сервіси (на Рені і на Ізмаїл) працюватимуть паралельно. Перший суднозахід в Ізмаїл планується у перший тиждень березня. Сервіс буде відкритий для прийняття контейнерів ліній Arkas, ZIM, Maersk, Hapag-Lloyd, СМА.

Розклад суднозаходів передбачає прибуття в кожен порт в середньому один раз на тиждень — кругорейс становить близько 6-8 діб (в один бік близько 3-4 діб). Контейнери прийматимуться на найближчому доступному судні. Відзначається, що контейнери слідують у режимі трансшипенту, тобто немає необхідності оформлювати транзитні митні документи в порту Констанца.

У порту Рені перевалка контейнерів здійснюється на терміналі «Вікінг Альянс», відкриття якого відбулося в грудні 2022 року. В середньому, раз на тиждень термінал приймає щонайменше 150 контейнерів в імпорті та 400 контейнерів в експортному напрямку. Подекуди показники перевищують 200 і 550 відповідно.

У порту Ізмаїл перевалка здійснюватиметься на потужностях ДП «Ізмаїльський морський торговельний порт».

comments powered by HyperComments