В Одеській області знову планують річкове пасажирське сполучення по Дунаю в Румунію

Вторник , 3 января 2023, 14:34
Мова йде про пасажирський маршрут по Дунаю, який зв'яже паромну переправу Орлівка-Ісакча з містами Ізмаїл (Одеська область) і Тулча (Румунія).
В Одеській області знову планують річкове пасажирське сполучення по Дунаю в Румунію

В Ізмаїлі відбулася стартова конференція транскордонного проєкту «CBConnect-Trans – Розвиток інтермодального сполучення за маршрутом Ізмаїл-Орлівка-Ісакча-Тулча», що фінансується за рахунок гранту Євросоюзу за спільною програмою «Румунія – Україна 2014-2020».

Цей інфраструктурний проєкт розроблено з метою розвитку пасажирського сполучення і транспортної інфраструктури для продовження зближення українського і румунського Подунав’я.

Партнерами проєкту виступають Ісакча, Тулча, Ізмаїл та Ренійська ОТГ, до складу якої увійшла Орлівка.

У рамках цього проєкту в Ізмаїлі планують капітально відремонтувати частину під’їзної дороги до пасажирського терміналу з облаштуванням паркування автотранспорту, а також створити в межах набережної Луки Капікраяна невелику стоянку (приблизно на 12 місць) для маломірних суден. Зокрема, збираються придбати 2 судна на 12 і 32 пасажирських місця. Нові судна виконуватимуть регулярні рейси між Ізмаїлом і Тулчею, і зможуть оживити пасажирську складову між цими містами.

Повністю реалізувати проєкт «CBConnect-Trans – Розвиток інтермодального сполучення за маршрутом Ізмаїл-Орлівка-Ісакча-Тулча» планують до кінця 2023 року.

Новини Ізмаїльщини: Ізмаїльський порт перевалив майже 6 млн тонн вантажів у 2022 році

Зазначимо, повітова рада повіту Тулча разом із виконавчим комітетом Ізмаїльської міськради реалізувала і реалізує не один проєкт. Румунські партнери сподіваються, що українська сторона підтримає їхні ідеї щодо продовження співробітництва в наступні роки, які будуть спрямовані на подальший розвиток взаємодії між Україною та Румунією – зокрема між громадами Ізмаїла та Тулчі.

ИСТОЧНИК: "Топор"
comments powered by HyperComments