Порти Одеської області відновлюють роботу після блекауту

Понедельник , 12 декабря 2022, 13:59
В результаті російських ударів по енергетичній інфраструктурі 5 та 10 грудня морські порти Одеської області залишилися знеструмленими та обмежили свою роботу. Фото порту Одеса - архівне, 2016 р.
Порти Одеської області відновлюють роботу після блекауту

Останній російський удар по енергетичній інфраструктурі Одеської області 10 грудня зробив неможливою роботу портів Одеси та Південного, а також частково - Чорноморська. 

Згодом, 11 грудня, повністю відновили можливості роботи портів Чорноморськ та Південний. Але порт Одеси поки що залишається без струму і працювати не може.

Ситуацію прокоментував голова Адміністрації морських портів України Олексій Востріков.

"Атака ворога на об’єкти енергетичної інфраструктури повністю знеструмили і об’єкти критичноі інфраструктури. Порт Одеса та Південний не мали змоги виконувати вантажні роботи, порт Чорноморськ - лише частково.

Сьогодні, завдяки енергетикам, які працюють 24/7, енергопостачання поступово відновлюється. Також використовуються альтернативні джерела живлення. Порт Південний та Чорноморськ здійснюють вантажні операції. Порт Одеса, нажаль, поки що ні.

Ситуацію прогнозувати важко адже маємо справу з ворогом, для якого не існує принципів. Що стосується експорту, то рф і до цього його гальмувала створюючи проблеми з інспекціями в Босфорі, а відсутність енергопостачання звісно буде гальмувати ще більше."

comments powered by HyperComments