В портах Одеської області працює лише один контейнерний термінал

Четверг , 8 декабря 2022, 15:40
Він знаходиться в порту Рені на Дунаї у південній частині Одеської області.
В портах Одеської області працює лише один контейнерний термінал

Як повідомила Агенція регіонального розвитку Одеської області у порту Рені почав працювати унікальний зараз для всього півдня України проект - морський контейнерний термінал, який обслуговує компанія ТОВ "Вікінг Альянс".  

Зараз серед всіх інших українських портів, в тому числі портів Одеської області, контейнерний термінал "Вікінг Альянс" в Рені  – єдиний, працюючий сьогодні в Україні. Компанія є партнером найбільшого світового транспортно-логістичного холдингу MAERSК, який вважається лідером з контейнерних перевезень.

Зараз термінал опрацьовує близько 1500 контейнерів в місяць. В планах – збільшення обсягів в кілька разів.

Також компанія планує запустити рефрижераторні контейнери, в яких можна буде перевозити заморожену продукцію, що значно розширить види експорту та імпорту.

Під час війни завдяки з’єднанню з магістральними контейнеровозами в румунській Констанці та турецькому Стамбулі компанія відновила морські контейнерні перевезення. Вони експортують як сільгосппродукцію українських аграріїв, так і продукцію вітчизняних виробників зі всієї України. В Україну завозяться запчастини, автомобілі, мінеральні добрива та інші товари, які  зараз необхідні для функціонування економіки країни.

comments powered by HyperComments