До портів Одеської області накопичилась черга з 76 суден

Вторник , 22 ноября 2022, 17:52
У турецьких водах чекають дозволу на перехід Чорним морем до портів Одеської області "зерновим коридором" 76 торгівельних суден.

Короткі підсумки роботи "зернового коридору" за останній час. 21 листопада, з великих морських портів Одеської області вийшли три судна з агропродукцією, на які навантажено 90,43 тис. тон зерна.

Одночасно ще 76 суден очікували дозволу на проходження зерновим коридором у напрямку України - вони повинні пройти інспекцію перед тим, як прямувати Чорним морем до Одеської області. Також 22 листопада ще три судна вже йдуть до портів Одеса, Чорноморськ та Південний.

На відео зі зйомками Адміністрації морських портів України - судноплавство "зерновим коридором" з Одеси протягом листопада.

Ще 33 завантажені українською агропродукцією судна готуються до огляду в турецьких територіальних водах, щоб потім вирушити далі до пунктів призначення”, — зазначили в Одеській військовій адміністрації.

Водночас міністерство аграрної політики повідомляє, що зараз вже експортовано майже 12 мільйонів тон української агропродукції з морських портів Одеської області в рамках "зернового коридору".

comments powered by HyperComments