Дунайські порти Одеської області збільшили переробку вантажів більше ніж в 3 рази (ВІДЕО)

Пятница , 11 ноября 2022, 12:08
Три порти на Дунаї в південній частині Одеської області перевалили понад 11 млн. тон вантажів, збільшивши вантажообіг у 3,5 рази.
Дунайські порти Одеської області збільшили переробку вантажів більше ніж в 3 рази (ВІДЕО)

Вантажообіг українських портів на річці Дунай - Усть-Дунайськ (Кілія), Ізмаїл та Рені у Одеській області, в січні-вересні 2022 року збільшився в порівнянні з аналогічним періодом минулого року в 3,5 рази - до понад 11 млн тонн, повідомив заступник голови Адміністрації судноплавства Віктор Вишньов під час засідання робочої групи Дунайської комісії з юридичних та фінансових питань.

"З початку війни російський ВМФ паралізував комерційне судноплавство в Чорноморському та Азовському регіонах. Альтернативою морським комерційним перевезенням став Дунайський судноплавний шлях. Подальший розвиток дунайської логістики є важливою складовою економічної безпеки України", - зазначив він.

Вишньов додав, що наразі порти Дунаю стали основним водним шляхом для агроекспорту, їхня пропускна спроможність зросла до 1,5 млн тонн на місяць.

Заступник голови Адміністрації судноплавства також прокоментував зобов'язання України щодо утримання ділянок Дунаю в судноплавному стані для річкових та на відповідних ділянках морських суден, та умови доступу до портів на Дунаї під час військової агресії рф.

"Україна, як відповідальна сторона Белградської Конвенції, навіть в умовах російської військової агресії та руйнувань критичної інфраструктури, утримує свої ділянки Дунаю в судноплавному стані та виконує всі необхідні роботи для забезпечення та покращення умов судноплавства", - підкреслив він.

 В ході засідань учасники також приділили увагу міжнародному співробітництву Дунайської Комісії та стратегічним напрямам її діяльності.

comments powered by HyperComments