Головні морські новини 23 серпня (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Вторник , 23 августа 2022, 17:27
Головні морські новини за 23 серпня: скільки з портів Одеської області вийшло торгівельних суден та що робить флот росіії у Чорному морі. Коротко про головне.
Головні морські новини 23 серпня (ВІДЕО)

За 22, тобто вже 23 дні роботи "зернового коридору" з портів Одеси, Чорноморська та Південного вийшли в море 33 торгівельні судна. Вони вивезли загалом майже 720 тисяч тон сільськогосподарської продукції - це зерно та олія. Також під завантаження прийшли 18 суден - це окрім тих, що були заблоковані у наших портах ще з початку російського вторгнення. Ще 5 суден прямують до Одеської області зараз від Босфору.

Завдяки цьому світові ціни на зерно вже впали до довоєнного рівня: тому що у світі є розуміння, що Україна, один з найбільших експортерів зерна та інших продуктів, не залишається поза бортом міжнародної торгівли. Це великий плюс для великих та малих українських виробників, які раніше не могли продати свою продукцію за адекватними цінами та опинилися на межі економічного краху.

У Чорному морі росіяни зараз тримають у складі оперативного з'єднання чотири ракетних кораблі - три надводних та один підводний човен. Теоретично це до 28 крилатих ракет "Калібр" у залпі. З огляду на спроби росіян до символізму у своїх датах. можна очікувати більш інтенсивних атак українських міст з моря саме 23-24 серпня. до Дня Незалежності України.

Оскільки оперативних кадрів з Севастополя немає - то покажу деякі кадри патрульних корветів проекту 22160 біля Севастополя, зроблених ще 5 серпня. Тут стає зрозуміло, чому ці кораблі після операцій у морі стають "копченими": тому що вихлопні труби їх дизельних двигунів стоять у середині корпусу біля ватерлінії, і при операціях на великих швидкостях ці кораблі димлять як старі броненосці початку ХХ століття та забруднюють не лише повітря, а й самі себе.

До речі, просто для приємного настрою. У Севастополі увечері 22 серпня була велика бавовна. Щось прилетіло. А сьогодні - ще двічі.

І наостанок. Ось це відео, на якому зображений старт "Калібрів" з одного з фрегатів типу 11356, росіяни оприлюднили з підписом, що це, начебто, обстріл Одеської області 21 серпня. Але це фейкове використання якого старого відео з навчань, тому що тут запуск ракет вдень, а тоді все відбувалося о 3-й годині ночі. Не вірте росіянам.

comments powered by HyperComments