25 суден вже вивезли 600 тисяч тон вантажів з портів Одеської області

Четверг , 18 августа 2022, 17:17
За 18 днів серпня з портів Одеса, Чорноморськ та Південний вийшли вже 25 торгівельних суден. Загалом на них було навантажено понад 600 тисяч тон вантажів - зерна та олії. Більше всього суден з портів "Великої Одеси" йде до Туреччини.
25 суден вже вивезли 600 тисяч тон вантажів з портів Одеської області

Сьогодні, 18 серпня, з порту Чорноморськ Одеської області відправилося одне судно - це б.алкер I Maria (прапор — Беліз). Про це повідомили у ДП "Адміністрація морських портів України" (АМПУ). Судно прямує до Єгипту з вантажем 33 тис. тонн кукурудзи, завантаженої в морському порту Чорноморськ.

Загалом це вже 25 судно, яке вийшло в море з портів "Великої Одеси" з моменту відновлення судноплавства "зерновим коридором" 1 серпня. Загалом за цей час вивезено вже понад 600 тисяч тон вантажів - зерна та олії.

"Наразі маємо понад 600 тис. тонн переваленої та відправленої зерновим коридором агропродукції. Вчора прийняли до обробки найбільший караван з п’яти суден. Кількість заявок на захід суден до портів Великої Одеси збільшується, власне як і динаміка надходження таких заявок”, — зазначив в.о. голови АМПУ Олексій Востріков.

Також сьогодні у порт Чорноморськ стали під завантаження ще чотири судна, а п'яте чекає на зовнішньому рейді.

У нашому відеосюжеті - аналіз морських новин Одеси та дій російського флоту 17 серпня.

comments powered by HyperComments