Морські новини Одеси: перший конвой вийшов у море, ЗСУ могли уразити російський корабель (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Пятница , 5 августа 2022, 11:29
Що цікавого відбувається у Чорному морі 5 серпня? З портів Одеса та Чорноморськ вийшов у море перший конвой торгівельних суден. А росіяни біля Севастополя роблять дивні маневри свого флоту.
Морські новини Одеси: перший конвой вийшов у море, ЗСУ могли уразити російський корабель (ВІДЕО)

Рано вранці 5 серпня з порту Одеса вийшов балкер "Navi Star", а з порту Чорноморськ - балкери "Rojen" та "Polarnet". Загалом на них навантажено 57 тисяч тон кукурудзи. На зовнішньому рейді ці судна формують конвой, який під супроводом буксирів йде безпечним коридором до румунських територіальних вод десь біля Суліни. Ці судна прямують до портів у Туреччині, Великобританії та Ірландії.

Там буксири зустрінуть вже два судна, які йдуть до порту Чорноморськ під навантаження - балкери "Fulmar" та "Osprey S".

Таким чином, судноплавство до портів "Великої Одеси" стає двостороннім. Одночасно забезпечується вихід у море тих суден, які були заблоковані раніше ще з початку війни, а також почався рух суден у напрямку наших портів. Іх страхують британські страхові компанії.

У Чорному морі, в безпечному для росіян районі біля південного берегу Криму, за даними оперативного командування "Південь", чатують російські військові кораблі. У складі оперативного з'єднання - два надводні кораблі, один з яких фрегат "Адмирал Макаров" та один підводний човен з ракетами "Калібр", загалом до 20 ракет, а також два великих десантних кораблі. Загалом же у морі зараз є 9 кораблів та катерів.

Біля Севастополя були зафіксовані дуже дивні маневри російських кораблів - це було ще 31 липня, у той самий день, коли росіяни втекли у море з Севастополя, злякавшись атаки дронів. Ми бачимо, як один з патрульних корветів проекту 22160 проводить маневри протиповітряної оборони з димовою завісою та, можливо, запускає зенітні ракети з сухопутного комплексу "Тор", який було встановлено у нього на кормі на вертолітній палубі.

Ще один кадр, зроблений біля Криму північніше Севастополя, показує як у морі щось димить - це може бути підбитий ЗСУ російський корабель. Втім, офіційних даних про вдалий чи невдалий удар ЗСУ по російському кораблю ніяких немає - поки що. Але напередодні спостерігалася незвична активність розвідувальної авіації НАТО південніше Криму - це відбувається саме тоді, коли у росіян відправляється вказаним курсом нахуй один з кораблів.

На свіжих фото із Севастополя за 4 серпня ми бачимо фрегат "Адмирал Эссен" та два старі фрегати "Ладный" и "Пытливый", а також два великі десантні кораблі проекту 775. 

comments powered by HyperComments