Дунайське пароплавство планує зайнятися перевалкою вантажів

Четверг , 4 августа 2022, 14:24
Державна компанія "Українське Дунайське пароплавство" підготувала проект щодо залучення до перевалки вантажів на базі судноремонтного заводу у Кілії.
Дунайське пароплавство планує зайнятися перевалкою вантажів

Українське Дунайське пароплавство (УДП) розробило власний проєкт щодо перевалки вантажів на базі власного судноремонтного заводу у Кілії. Про це розповів т. в. о. генерального директора УДП Дмитро Москаленко.

За словами посадовця, зараз попит на перевалочні потужності у Придунав’ї суттєво перевищує пропозицію і затребуване будь-яке місце біля води, оснащене всім необхідним для перевалки.

"На території заводу є величезний незадіяний майданчик, на ньому можлива організація власного стивідорного комплексу. Ми хочемо, щоб УДП було не лише перевізником вантажів Дунаєм, а й стивідорною компанією. Ми маємо запит із боку аграрних виробників, ми знаємо, як ефективно реалізовувати такі проєкти. Частина нової команди прийшла з аграрного стивідорного бізнесу. Йдеться про конструкції, що легко зводяться, які можна зібрати за півтора–два місяці. Планується встановити судновантажні машини, які вантажитимуть із причалу на судно. Це буде прямий варіант, ми вже маємо проєкт", — пояснив Дмитро Москаленко.

За прогнозами посадовця, в такий спосіб вийдуть на 30–40 тис. т на місяць. Термін окупності — до п’яти місяців.

"Але насамперед МІУ має погодити проєкт та внести його до фінплану. Думаю, що нас підтримають. Керівництво галузі активно сприяє розвитку дунайського напрямку", — наголосив очільник УДП.

comments powered by HyperComments