Конвої з портів Одеси та Чорноморська будуть захищати турецькі фрегати (ВІДЕО)

Четверг , 28 июля 2022, 17:51
Увечері 27 липня у Чорне море через протоку Босфор увійшли два турецькі фрегати. Вони, скоріш за все, приймуть участь у військово-морських навчаннях НАТО у Болгарії, а після цього будуть охороняти конвої торгівельних суден до портів Одеської області.
Конвої з портів Одеси та Чорноморська будуть захищати турецькі фрегати (ВІДЕО)

Ми вже повідомляли про офіційне відкриття з 27 липня морських портів Одеської області - Одеси, Чорноморська та Южного. Зараз вже відомі офіційні маршрути для прямування конвоїв торгівельних суден, які будуть йти до "Великої Одеси" порожніми, а у зворотньому напрямку - навантажені експортним українським зерном. 

Очолювати ці конвої у якості лідерів будуть українські буксири - під цивільним прапором. Також можлива участь і рятувальних буксирів Морської пошуково-рятувальної служби (SAR), яка працює під цивільним прапором як частина міжнародної пошуково-рятувальної служби на морі.

Оскільки ж довіряти росіянам не можна в жодному разі, що доведено російським ракетним обстрілом порту Одеси 23 липня, наступного ж дня після підписання у Стамбулі двох тристоронніх угод (Україна - ООН - Туреччина та ООН - Туреччина - росія) про відновлення морського судноплавства заради експорту зерна, то забезпечувати порядок у зоні судноплавства будуть військові кораблі Туреччини. Саме Туреччина виступила у якості одного з гарантів відновлення судноплавства та після цього росія своїм ракетним ударом по Одесі підірвала авторитет Туреччини та ООН як гарантів та підписантів даних угод. 

І тому фрегати "Фатіх" та "Йилдирим" ВМФ Туреччини, що 27 липня увійшли у Чорне море протокою Босфор, можуть бути задіяни у забезпеченні охорони вказаних конвоїв з портів Одеської області. Також вони можуть або перед рухом цих конвоїв, або одночасно з ним, приймати участь у військово-морських навчаннях НАТО у Болгарії "Бріз-2022". Раніше обидва фрегати неодноразово бували у гостях в Одесі - під час офіційних візитів та різноманітних навчань.

На відео - аналіз укладених 22 липня у Стамбулі домовленостей про відновлення судноплавства з портів "Великої Одеси".

Відео - аналіз перших політичних наслідків ракетного удару по Одеському порту 23 липня.

comments powered by HyperComments