По гирлу Дуная в Одеській області пройшли вже 70 суден (ВІДЕО)

Понедельник , 25 июля 2022, 16:39
За словами міністра інфраструктури Олександра Кубракова, через українську частину гирла Дунаю на півдні Одеської області пройшли вже 70 торгівельних суден.
По гирлу Дуная в Одеській області пройшли вже 70 суден (ВІДЕО)

Обсяги судноплавства через Кілійське гирло Дунаю, що проходить на півдні Одеської області по кордону України з Румунією, починаючи з 9 липня збільшується. Як заявив 25 липня під час прес-конференції міністр інфраструктури Олександр Кубраков, наразі каналом "Бистре" через Кілійське гирло пройшло вже 70 торгівельних суден.

"Після повернення контролю над островом Зміїний ми відкрили гирло Бистре на Дунаї, і там уже пройшло близько 70 суден майже за два тижні", – підкреслив міністр.

На нашому відео показано судноплавство через канал "Бистре" у липні 2022 року під контролем ВМС України та Морської охорони разом з архівними кадрами.

Канал "Бистре" та Кілійське гирло Дунаю дають можливість цілодобового судноплавства одночасно в обидві сторони на відміну від Сулинського гирла на території Румунії, де судноплавство можливе лише в світлий час доби та лише в одну сторону.

Нагадаємо, що після звільнення від російських окупантів острова Зміїний Одеської області - з'явилася можливість відкрити для судноплавства українську частину гирла Дунаю через канал "Бистре" на півдні Одеської області. Вже 9 липня там вже пройшли два каравани з баржами з моря до порту Кілія.

Також планується поглиблення каналу "Бистре".

comments powered by HyperComments