Україна вимагає гарантій безпеки розблокування порту Одеси (ВІДЕО)

Среда , 8 июня 2022, 10:14
Зусилля України для розблокування її морських портів, передусім Одеси, Чорноморська та Южного, потребують міжнародних гарантій безпеки судноплавства.
Україна вимагає гарантій безпеки розблокування порту Одеси (ВІДЕО)

Україна докладає максимальних зусиль для розблокування морських портів з метою запобігання світовій продовольчій кризі, а також разом із ООН та іншими партнерами розробляє можливість створення гуманітарного коридору для експорту української аграрної продукції. Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України

"Україна вже почала постачання зерна на світовий ринок вантажівками, залізницею та річковим транспортом. Ми робимо все можливе, але комплексно вирішити це питання можна лише розблокувавши українські порти", - заявили в МЗС.

Водночас, українські дипломати не відкидають планів Росії скористатися гуманітарним коридором для нападу на Одесу та південь України. На їхню думку, потрібні дієві гарантії безпеки для відновлення судноплавства.

"Такі гарантії мають бути надані шляхом постачання Україні відповідної зброї для захисту узбережжя від загроз з моря та шляхом залучення військово-морських сил третіх країн для патрулювання відповідної частини акваторії Чорного моря", - зазначили у Міністерстві закордонних справ, додавши, що будь-які домовленості не враховують інтереси України, будуть відкинуті.

На відео - аналіз військових аспектів зняття морської блокади з порту Одеси.

comments powered by HyperComments