Одеські трамваї та тролейбуси вийшли на маршрути (ВІДЕО)

Четверг , 1 декабря 2022, 08:38
Вранці 1 грудня на маршрути в Одесі після перерви в кілька днів вийшли 80 трамваїв та 49 тролейбусів.
Одеські трамваї та тролейбуси вийшли на маршрути (ВІДЕО)

Після того, як напередодні увечері в одеськії мерії не було чіткого розуміння щодо роботи міського електротранспорту, ситуація вранці 1 грудня дещо покращилася. Ремонт пошкоджених раніше в результаті російських ракетних ударів електромереж продовжується, і для Одеської області вранці 1 грудня збільшили ліміти споживання електроенергії. Це дозволило вранці 1 грудня все ж таки вивести електротранспорт на лінії.

Станом на 8:30 на всіх маршрутах в Одесі працюють 80 трамваїв та 49 тролейбусів. Це трохи менше, ніж за звичайним графіком вихідного дня, хоча сьогодні робочий день. При цьому слід розуміти, що з берігається можливість зміни лімітів на електроенергію будь-якого моменті - і це означає, що трамваї та тролейбуси можуть перевозити пасажирів лише у ранкову годину пік, і потім електротранспорт повернеться до депо.

Фактично одеські трамваї та тролейбуси не працювали з другої половини дня 23 листопада - після вчиненого в результаті російського ракетного обстрілу блекауту. Після цього 24 листопада електротранспорт не працював вже у плановому режимі через необхідність зменшення споживання електроенергії в умовах її критичного дефіциту. 25 листопада була спроба відновити рух по всім маршрутам, але всього на пару годин у ранкову годину пік. 26 і 27 листопада в суботу та неділю трамваї та тролейбуси не працювали у запланованому режимі. У понеділок 28 листопада електротранспорт поновив роботу, але, як виявилося, теж лише на ранкову годину пік. 29 та 30 листопада електротранспорт в Одесі не працював через обмеження з споживання електроенергії через ще не ліквідовані наслідки блекауту 23 листопада.

Всі міські пасажирські перевезення у ці дні виконувалися автобусами-маршрутками.

comments powered by HyperComments