В Одесі можуть відновити рух трамваїв та тролейбусів (ВІДЕО)

Среда , 30 ноября 2022, 21:30
Завтра, 1 грудня, в Одесі все ж таки не відновиться рух міського електротранспорту, хоча можливість відновлення є.
В Одесі можуть відновити рух трамваїв та тролейбусів (ВІДЕО)

У КП "Одесміськелектротранс" увечері 30 листопада повідомили про відновлення 1 грудня роботи трамваїв та тролейбусів. Однак трохи згодом на офіційному каналі Одеської міської ради спростували це та підкреслили, що все ж таки міський електротранспорт 1 грудня не буде працювати. 

Виходячи з практики спроб запуску руху електротранспорту в Одесі після блекауту 25 та 28 листопада, слід чекати, що у випадку поновлення роботи трамваї та тролейбуси будуть перевозити пасажирів лише у ранкову годину пік. А потім, з досить високою вірогідністю, електротранспорт повернеться до депо.

Також можливо, що кількість рухомого складу на маршрутах буде формуватися за графіком вихідного дня, або навіть у ще меншій кількості.

Фактично одеські трамваї та тролейбуси не працювали з другої половини дня 23 листопада - після вчиненого в результаті російського ракетного обстрілу блекауту. Після цього 24 листопада електротранспорт не працював вже у плановому режимі через необхідність зменшення споживання електроенергії в умовах її критичного дефіциту. 25 листопада була спроба відновити рух по всім маршрутам, але всього на пару годин у ранкову годину пік. 26 і 27 листопада в суботу та неділю трамваї та тролейбуси не працювали у запланованому режимі. У понеділок 28 листопада електротранспорт поновив роботу, але, як виявилося, теж лише на ранкову годину пік. 29 та 30 листопада електротранспорт в Одесі не працював через обмеження з споживання електроенергії через ще не ліквідовані наслідки блекауту 23 листопада.

Всі міські пасажирські перевезення у ці дні виконувалися автобусами-маршрутками.

comments powered by HyperComments