Знищені окупантами мости через Дніпро біля Херсону показали на відео

Воскресенье , 13 ноября 2022, 14:17
Всі три мости через Дніпро у Херсонській області були знищені росіянами перед їх відступом з Херсону та правобережжя Дніпра. Всі мости можна побачити в одному відеоролику.
Знищені окупантами мости через Дніпро біля Херсону показали на відео

Ми зібрали в один відеосюжет всі наявні кадри знищених росіянами мостів на нижньому Дніпрі у Херсонській області. Це Антонівські автомобільний та залізничний мости безпосередньо біля Херсону та суміщений автомобільно-залізничний міст по греблі Каховської ГЕС. Дивимося, як вони виглядають після завданих російськими окупантами руйнувань.

По Антонівському автомобільному мосту проходить магістральна автодорога М14 Одеса - Миколаїв - Херсон - Мелітополь - Бердянськ - Маріуполь - Новоазовськ. Також поблизу Антонівського моста від неї відгалужується дорога М17 від Херсона до Криму через Армянськ. Сам міст починаючи з 19 липня був під постійним вогневим контролем ЗСУ в рамках блокади російських окупантів на правому березі Дніпра - при цьому обстрілювали лише проїжджу частину двох прольотів з великою точністю. Це видно по пошкодженій, буквально продірявленій проїжджій частині, яку росіяни намагалися якось полагодити. Та біля 2 години ночі 11 листопада самі росіяни повністю підірвали міст, знищивши при цьому відразу три прольоти, в тому числі обидва судноплавних - їх залишки лежать у воді. Також поруч з мостом видно багато напівзатоплених пошкоджених барж - це була тимчасова понтонна переправа, яка протягом останнього місяця була чи не єдиним доступним для окупантів шляхом переміщення техніки через Дніпро.

По Антоновському залізничному мосту проходить важлива залізниця з Херсону до Крима через Армянськ до вузлової станції Джанкой. Це одноколійна неелектрифікована лінія. Міст також був підірваний росіянами в ніч на 11 листопада. Там рухнули два великі металеві прольоти ближче до лівого берега Дніпра.

По суміщеному мосту по греблі Каховської ГЕС проходить другорядна за значенням одноколійна неелектрифікована залізниця, яка сполучає Мелітополь зі Снігурівкою. Також тут проходить автодорога Р47 від Херсону по правому берегу Дніпра до Нової Каховки та далі до Генічеську. Під час вогневого контролю ЗСУ майже всі влучення були в мостову частину над судноплавним шлюзом, що ніяк не загрожувало стану греблі ГЕС. Але відступаючі росіяни підірвали частину дороги безпосередньо над греблею ГЕС ближче до правого берега Дніпра та далі від будівлі машинного залу ГЕС. Сама гребля при цьому не постраждала.

comments powered by HyperComments