Одесу атакували безпілотниками: повітряний наліт в ніч з 21 на 22 травня

Понедельник, 22 мая 2023, 09:19
У ніч з 21 на 22 травня росіяни знову здійснили повітряний наліт на Україну, задіявши авіацію, ракети та дрони. Перший удар ще увечері прийшовся на Одесу.
Одесу атакували безпілотниками: повітряний наліт в ніч з 21 на 22 травня

Події нічного повітряного нальоту в Одесі почалися майже о 22-й годині вечора 21 травня. Була оголошена повітряна тривога і майже відразу почала працювати ППО та було чутно вибухи. Цю тривогу скасували о 22:17. Трохи згодом оперативне командування "Південь" заявило про знищення над морем російського ударного безпілотника, який був націлений на Одесу.

Буквально за кілька хвилин, о 22:22 в Одесі ще раз пролунала сирена повітряної тривоги, яка тривала до 22:50. Під час цієї тривоги стало відомо, що над Чорним морем в районі неподалік від Залізного Порту у Херсонській області було збито російський винищувач Су-35 - він щойно скинув керовану авіабомбу у напрямку Херсону та був за це жорстоко покараний. Знищення літака спочатку підтвердило місцеве командування у Херсоні, а вже вранці його включили в інформаційне зведення Генштабу, де кількість збитих російських літаків зросла ще на один - загалом до 309.

Третя повітряна тривога в Одесі за ніч була пов'язана з активністю російських стратегічних бомбардувальників Ту-95, які випускали крилаті ракети з району Каспійського моря. Загалом ця тривога тривала з половини третьої ночі до половини шостої ранку.

Загалом противник випустив:

- 4 крилаті ракети повітряного базування Х-101/Х-555 з стратегічних бомбардувальників Ту-95мс з району Каспійського моря;
- 5 крилатих ракет Х-22 із дальніх бомбардувальників Ту-22м3 з різних напрямків –Азовського моря та Курської області;
- 2 балістичні ракети «Іскандер-М» з окупованого Криму;
- 5 зенітних керованих ракет С-300 з окупованої території Запорізької області.
- 20 іранських ударних дронів «Shahed-136/131» з південного та північного напрямків.

Всього було збито 4 крилатих ракет типу Х101, 20 ударних дронів, з яких один біля Одеси та отой винищувач Су-35.

В цілому за ніч росіяни атакували ряд міст України, серед яких Одеса стала хронологічно першою - і атаку єдиного ударного безпілотника відбили. Натомість у Дніпропетровській області за ніч збили 4 ракети та 15 дронів, проте було два прильоти, які пошкодили рятувальний центр та приватне підприємство у Дніпровському та Синельниківському районах. Також там пошкоджено 9 багатоквартирних та три приватних житлових будинки.

comments powered by HyperComments