Урбанистика

13:50
Протягом 2022 року в Одесі за рахунок дострокового погашення вдалося скоротити муніципальну заборгованість з понад 3 мільярдів до менш ніж 700 мільйонів.
16:21
Служба національних парків оголосила, що 2023 року на свято Мартіна Лютера Кінга-молодшого та ще чотири дні на рік вхідну плату в усі національні парки буде скасовано.
13:16
Розбираємося, що саме трапилося з електропостачанням в Одесі та Одеській області, чому трапилася аварія і хто в цьому винен (спойлер - навіть прізвище відомо) і як вийти з ситуації.
16:56
Коротко аналізуємо - що змінить у майбутньому включення історичного центру Одеси до переліку всесвітнього надбання ЮНЕСКО.
17:27
Показуємо невелику фото і відеопрогулянку засніженою зимовою Одесою.
11:14
Показуємо, як виглядає центр Одеси під час фактичного блекауту після російського ракетного удару 26 січня.
17:51
25 січня стало відомо, що історичний центр Одеси таки включили до переліку всесвітнього надбання ЮНЕСКО як місто-порт.
13:50
Історичний центр Одеси може стати одним з об'єктів культурного надбання ЮНЕСКО. Цьому намагаються заважати росіяни - але безуспішно.
14:18
З самого ранку 17 січня на узбережжі Одеси вирує дуже сильний зимовий шторм.
10:10
Вночі 8 січня в Одесі вперше за нинішню зиму випав сніг.
13:32
Увечері 30 грудня в Одесі відкрили без зайвих урочистостей новорічну ялинку. Вона стоїть на вулиці Дерибасівській.
21:00
Минулої ночі в Одесі зі своїх місць остаточно прибрали пам'ятники російській імператриці Катерині ІІ та її полководцю Олександру Суворову. Що їх чекає далі та яке значення мають ці люди для історії Одеси?
11:39
Показуємо, як виглядає центр Одеси на світанку.
09:25
В рамках дерашизації та деколонізації одеських топонімів нову назву отримає Олександрівський проспект в історичному центрі міста. Також нові назви отримають і деякі інші вулиці.
20:24
30 листопада Одеська міська рада вирішила перенести на нову локацію в центрі міста пам'ятник російській імператриці. Але як тепер може виглядати Катерининська площа без цього пам'ятника?
12:30
30 листопада Одеська міськрада вирішила демонтувати пам'ятник російській імператриці в центрі міста та російському полководцю в одному з житлових масивів.
16:01
29 листопада президент України Володимир Зеленський представив заявку Одеси від імені нашої держави як кандидата на місце проведення Всесвітньої виставки у 2030 році.
18:03
24 листопада виконавчий комітет Одеської міськради підготував до сесії проект рішення про демонтаж пам'ятника російській імператриці в центрі міста та російському полководцю в одному з житлових масивів.
13:02
Задля цього мер Одеси Генадій Труханов здійснив під час війни візит до Італії, скориставшись процедурою виключення з обмежень виїзду чоловіків за кордон.
11:30
Одеські пам'ятники архітектури намагаються захистити під час війни через програму ЮНЕСКО.
13:33
6 листопада на узбережжі Одеси можна було спостерігати за першим осіннє-зимовим штормом на морі.
11:21
Доля пам'ятника російській імператриці Катерині ІІ в Одесі вирішена остаточно. Його закрили деревом та готують до демонтажу.
17:08
Для завершення початої ще до війни реконструкції Деволановського узвозу в Одесі оголошений тендер на роботи з благоустрою на 61 мільйон гривень.
09:25
Вранці 2 листопада пам'ятник російській імператриці Катерині ІІ в центрі Одеси на деякий час зовсім змінив зовнішній вигляд, перетворившись на ката народу України з зашморгом в руці.
11:55
В центрі Одеси комунальники оновили розмітку на деяких вулицях в центрі міста.