Транспорт

10:05
Міністерства сільського господарства України та Румунії домовляються про можливість збільшення перевезень з дунайських портів Одеської області через румунське Сулінське гирло.
17:23
Міжнародні європейські фінансові структури вже прораховують перший етап будівництва залізниці європейської колії - поки що від кордону до Львова.
12:17
Адміністрація морських портів України готує дунайські порти Одеської області до більш інтенсивного судноплавства і призначає нового капітана портів Рені, Ізмаїл та Усть-Дунайськ
15:54
"Укрзалізниця" закликає бізнес фінансувати проєкти розширення пропускної спроможності станції Ізмаїл, яка фактично обслуговує Ізимаїльський порт і зараз не в змозі обробляти всі призначені туди вантажі. 
14:10
Мова йде про порт Білгорода-Дністровського, який держава вже чотири рази не змогла продати з аукціону.
11:50
"Зерновий коридор" з портів Одеської області фактично поки що припиняє роботу. В порту Одеси завантажують останні два балкери, які пройшли раніше інспекцію.
13:23
За результатами візиту до Туреччини президента України стало відомо, що турецький президент планує продовжити термін дії "зернових домовленостей" від трьох місяців до двох років.
10:25
Державний бюджет України передбачає страховку торгівельних суден, які будуть прямувати до морських портів Одеської області "зерновим коридором" на загальну суму до 20 мільярдів гривень.
12:45
"Укрзалізниця" переглядає план формування перевезення вантажів у напрямку станцій Рені, Галац та Джурджулешти в Одеській області, Румунії та Молдови через територію Молдови й очікує рішення залізниці Молдови щодо надання знижок на транзит, повідомляє Rail.insider.
13:48
На півдні Одеської області будують 12 нових терміналів для збільшення потужностей з навантаження суден в існуючих та нових річкових портах на Дунаї.
11:37
Протягом червня 2023 року вантажні перевезення на українській залізниці зросли як порівняно з червнем 2022 року, так і порівняно з травнем 2023 року.
16:53
На період особливої літньої спеки на дорогах Одеської області обмежують рух великовантажного транспорту у денний час. Водіям будуть при цьому надавати дозволи на рух у період комендантської години.
16:01
Незважаючи на спроби росіян заблокувати судноплавство, українську аграрну продукцію продовжують експортувати з морських портів Одеської області "зерновим коридором". За майже рік його дії в море вийшли вже більше 1000 суден.
13:33
Держава у особі Фонду держмайна досі лишається власником порту Усть-Дунайськ на півдні Одеської області, хоча ще півроку тому продала порт з аукціону.
11:01
Обсяги вивантаження зернових та інших аграрних вантажів у портах Одеської області - Одесі, Чорноморську, Ізмаїлі та інших.
16:36
Збільшення судноплавства в гирлі Бистре в українській частині дельти Дунаю за рахунок збільшення глибин та тонажу суден зможе дати додатково до мільйона тон щомісячно до наявного вантажообігу дунайських портів Одеської області.
10:58
Починаючи з 26 червня через російський саботаж жодне торгівельне судно не отримало реєстрацію на прохід "зерновим коридором" під завантаження до портів Одеси та Чорноморська.
17:27
Мова йде про плани компанії "Нібулон" збудувати в Ізмаїлі зерновий термінал потужністю до 118 тисяч тон. Це будуть робити за інвестиції з Данії.
12:53
30 червня був озвучений заклик лідерів держав Євросоюзу про продовження терміну дії "зернового коридору" з морських портів Одеської області.
10:58
Компанія "Нібулон" здійснила унікальну операцію з перевезення чотирьох буксирів з району Миколаєва до Ізмаїлу сухопутним шляхом.
16:28
Дунайські порти Одеської області - Ізмаїл, Рені та Усть-Дунайськ у Адміністрації морських портів України планують зробити основними для морського експорту аграрної продукції через можливе припинення "зернового коридору".
12:12
В порту Ізмаїл будуть будувати нові термінали для збільшення потужностей з перевалки вантажів.
10:51
Департамент освіти Одеської ОВА провів тендер на закупівлю шкільних автобусів.
15:25
Всі автомобільні, залізничні і пішохідні мости в Україні перевірять, щоб визначити їх стан та безпечність для руху.
12:12
Обласна влада в Одеській області знову почала просувати дві ідеї розвитку транспортної інфраструктури - будівництво залізниці від Ізмаїла до Рені та будівництво моста через Дунай.