Транспорт

14:04
Морський аграрний експорт України за липень 2023 року скоротився на 29% відносно червня і складає 3,7 мільйона тон аграрної продукції.
11:59
Оголошено тимчасові коридори для торгівельних суден, що йдуть до/з портів України, маючи на увазі як морські, так і дунайські порти Одеської області.
17:37
Видані росіянами у окупованих українських портах документи про реєстрацію морських суден та інші морські документи про сертифікацію та безпеку не будуть визнаватися ІМО - організацією, яка загалом контролює реєстрацію морських суден по всьому світу.
13:50
Призначено на кінець серпня додаткові пасажирські поїзди з Одеси до Львова, а також туди пойдуть поїзди з Києва, Кривого Рога, Дніпра, Ізюма, Харкова.
10:12
Справжній фестиваль ретро-залізниць проведуть у Гайвороні, який є неофіційною столицею вузькоколійних українських залізниць. Тут з 18 по 20 серпня можна буде побачити всі діючі паровози України.
16:46
У прийнятій Одеською облрадою "Програмі соціально-економічного розвитку" Одеської області йдеться про плани повністю або частково передати у концесію три великі порти - Одеський, Чорноморський та Ізмаїльський.
15:02
Рейдова перевалка буде відбуватися у акваторії порту Усть-Дунайськ, офіційні межі якого нещодавно збільшили рішенням Кабміну. Поки що починаються організаційні заходи щодо забезпечення такої перевалки.
09:32
Пошкоджену через аварію ділянку залізниці у Молдові відбудували та увечері 7 серпня запустили там рух потягів.
13:56
На черговому приватизаційному аукциіоні з продажу Білгород-Дністровського порту не знайшлося жодного бажаючого придбати у держави цілий порт.
11:42
Під час війни у Одеській обласній раді затвердили документ, який передбачає проектування та будівництво починаючи з 2024 року нового мосту через Дністровський лиман.
10:10
Залізнична аварія сталася у Молдові через аномальну спеку 5 серпня.
14:04
Через ремонтні роботи на перехресті вулиць Пантелеймонівської та Старопортофранківської з 7 серпня дещо скоротиться режим роботи трамвайних маршрутів №5 і №28 в Одесі.
10:01
З 4 серпня всі порти росії на її чорноморському узбережжі відо Сочі до Керченскької протоки закриті для судноплавства.
18:08
Прийняте 4 серпня рішення Кабміну повинно створити умови для запуску перевантаження зернових та інших вантажів з річкових суден на морські аж до типу "Панамакс" в гирлі Дунаю.
16:32
Найбільша українська судноплавна компанія - "Українське Дунайське пароплавство", що базується в Ізмаїлі, продовжує свою роботу після російських ударів по її офісу та по портовій інфраструктурі.
14:59
Мова йде про Білгород-Дністровський, куди у якості подарунка надійшли три зчленовані автобуси особливо великої місткості з Німеччини.
13:26
У Румунії заявили, що впродовж наступних двох днів розмитнять до 30 суден, які очікують на вхід в країну з українських портів на річці Дунай в Одеській області.
15:27
Судна, які будуть йти до морських портів Одеської області під завантаження, будуть страхувати за кошти державного бюджету України.
14:24
З 4 серпня починається давно запланований ремонт перехрестя вулиць Старопортофранківської та Пантелеймонівської. Через це там закриваєтсья рух автотранспорту та змінюють декілька автобусних маршрутів.
12:16
В планах "Укрзалізниці" - поступово перейти від капітального ремонту і модернізації пасажирських вагонів до виробництва на власних заводах.
10:03
"Укрзалізниця" звертається до залізниці Молдови з проханням про знижку на транзитні вантажні перевезення до порту Рені у напрямку з регіонів Західної України.
14:56
Під час обстрілів портової інфраструктури з 17 липня росіяни знищили лише у портах 180 тисяч тон українського зерна.
11:49
Але залізничники порівнюють показники пасажиропотоку липня 2023 року з липнем 2022 року.
09:20
Напередодні до української частини гирла Дунаю у напрямку до портів Одеської області Ізмаїл та Рені увійшли три іноземні торгівельні судна - перші з моменту початку системних обстрілів портової інфраструктури.
16:43
Залізничний транзит через Молдову наразі дуже важливий для відправників вантажів, які прямують в українські дунайські порти Рені та Ізмаїл на півдні Одеської області.