Культура

09:29
Український фільм «20 днів у Маріуполі» отримав Оскар у номінації «Найкраще документальне кіно». Це перший Оскар, який здобув український фільм за весь час.
18:28
9 березня 1814 року, 210 років тому, народився Тарас Шевченко - найвидатніший український поет, художник та етнограф не лише XIX століття, а й, можливо, набагато більшого часу.
14:55
24 лютого в одній з галерей арт-центру UNION відкрилася виставка-фотопроект "Ціна свободи", яка показує життя Одеси у репортажних фотографіях за два роки великої війни.
20:51
24 лютого в Одесі та напередодні цієї дати відкрилося відразу декілька фотовиставок і фотопроектів, присвячених дуже важкому ювілею - два роки від початку повномасштабної війни, яку розв'язала росія проти України. У Болгарському культурному центрі відкрилася виставка одного з найвідоміших одеських фотографів Бориса Бухмана.
18:08
В Одесі дуже камерно, але зовсім не непомітно провели виставку творчості одного з яскравих представників сучасного мистецтва Євгена Голубенка. 
15:45
Умер Серггей Гладков, украинский актер, клоун и звукорежиссёр, неизменный участник проекта "Каламбур" и комик-трио «Магазин Фу» (вместе с Вадимом Набоковым и Татьяной Ивановой). Ему было 60 лет...
15:58
Напередодні пройшла церемонія відкриття Одеського міжнародного кінофестивалю, яка відбулася у Чернівцях.
12:32
Традиційний фестиваль "Два дні та дві ночі нової музики" пройде в Одесі 26-27 серпня.
18:18
В річницю початку повномасштабної війни росії проти України в Одесі відкрилася виставка відомого фотохудожника Бориса Бухмана "Шляхами до Перемоги".
18:02
24 лютого, у річницю початку війни, в Одесі відкриється фотовиставка Бориса Бухмана "Шляхами до Перемоги".
10:10
Проснулся среди ночи с риторическим вопросом в голове - почему многие гениальные представители творческих профессий не имели профильного образования?
21:34
В Одеському національному художньому музеї повідомили, про публікацію наукового архіву у цифровому вигляді на спеціальній мультимедійній онлайн-платформі українською та англійською мовами.
11:28
З 9 до 11 лютого в одеському кінотеатрі «Сінема Сіті» відбудеться фестиваль «Нове німецьке кіно. У новій реальності». Подія традиційно стане поглибленим експрес-курсом останніх подій у кінематографі Німеччини: глядачі побачать добірку знакових прем'єр і головних хітів.
13:33
30 січня в Одесі на творчому вечорі відомий український сучасний письменник Юрій Андрухович поділився своїми мріями та прочитав досі неопублікований текст з ще не написаної книги.
14:03
Коли "Титанік" став найкращим фільмом 1998 року, Джеймс Кемерон знаменито процитував фразу "Я - володар світу".
13:26
У 2022 році Одеський Оперний театр визнаний найкращим у Європі.
16:06
16 грудня в Одесі відкрилася друга незвичайна художня виставка. Кошти від продажу картин підуть на придбання обладнання для переливання крові.
13:02
В Вашингтоне прошел третий фестиваль русскоязычных любительских театров США "Ваш выход!", на котором с успехом прошла комедия "Поезд Одесса-Мама", поставленная режиссером театра-студии "Удачная Компания" Максимом Гороховым, а по секрету - моим давним другом и кумом.
13:08
13 жовтня в невеличкій галереї в центрі Одеси відкрилася виставка "Пташка в долоньку", яка допомагає медикам рятувати життя людей.
14:33
18 фільмів національної програми Одеського міжнародного кінофестивалю покажуть у рамках Варшавського кінофестивалю - 11 повноматражних та 7 короткометражних стрічок.
17:07
Одеська національна опера готує на 17 вересня прем’єру опери "Катерина" Олекандра Родіна за мотивами твору Тараса Шевченка. У театрі зазначають, що це буде наймасштабніша за часів Незалежної України постановка театру за ексклюзивною  музикою та лібрето.
09:41
Частину фільмів офіційної програми Одеського міжнародного кінофестивалю будуть показувати на аналогічних кінофестивалях у Канаді, а також Польщі, Чехії, Норвегії та Косово.
14:45
Честно говоря, раньше думал, что фильмы бывают двух видов - хорошие и плохие. Даже насквозь идеологизированный "Коммунист", благодаря прекрасной режиссуре Юлия Райзмана и блестящей игре Евгения Урбанского трудно записать в категорию "плохих". По поводу гения Высоцкого, превратившего "плохого мента" Жеглова в главного героя "Места встречи изменить нельзя" вообще говорить не приходится.
09:43
Одеські волонтери продовжуть допомагати армії. Комедійна театральна вистава "Одеса, я тебе люблю!" у арт-просторі "Перон №7" на ринку "Книжка" відбудеться 23 липня.
22:18
В рамках волонтерского проекта "Донор Одеса" в воскресенье, 26 июня в галерее ARTODESSA Летнего театра Горсада состоится джазовый концерт одесского виртуоза Вадима Бессараба. Начало - в 15:00.