Ракетний удар по Одеській області: оперативна ситуація 17 листопада (ВІДЕО)

Олександр Вельможко  |  Четверг, 17 ноября 2022, 12:05
17 листопада росіяни знову завдали масштабних повітряних ударів, в тому числі і по Одеській області. Це зараз головна подія 267-го дня Великої Вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників.
Ракетний удар по Одеській області: оперативна ситуація 17 листопада (ВІДЕО)

Сьогодні вранці росіяни завдали по Одеській області ракетного удару. Спочатку приблизно о 6:40 ранку багато одеситів, і я теж, почули звук вибуху. Повітряну тривогу не оголошували. Згодом після 7:20 та майже до 11-ї ранку в Одеській області була повітряна тривога - як і по всій Україні. 

Отой перший вибух - це був "прильот" ракети "Калібр" морського базування по одному з логістичних центрів неподалік від Одеси. При цьому постраждала одна цивільна особа, трохи пошкоджено будівлі деяких підприємств неподалік.

Також росіяни випустили з двох літаків Су-30 над морем шість ракет у напрямку Одеської області - і всі ці 6 ракет були знищені ППО.

Окрім цього, було завдано ударів по Києву, Дніпру, Ізюму, працювала ППО у Львівській області. За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, сьогоднішній удар був спрямований також на інфраструктуру по видобутку газу. Це ще раз доводить, що росія та путін хотять, щоб українцям було холодно і темно. У Дніпрі постраждав завод "Южмаш" та інші об'єкти, над Києвом збили не менше 4 ракет та 5 дронів-камікадзе. Росіяни знову застосували стратегічні бомбардувальники-ракетоносці Ту-95. 

На фронтах ситуація після звільнення Херсону без особливих змін. У росіян ростуть втрати. ЗСУ взяли під вогневий контроль всі 3 основні логістичні шляхи до Криму. Завдано удару по аеродрому окупантів в Джанкої.

У Чорному морі вночі 17 листопада перебувало 7 російських кораблів та катерів, серед яких був один підводний човен з 4 ракетами "Калібр". Скоріш за все, вранці в море вийшли ще один-два кораблі з Севастополя - і відразу випустили ракети.

Верховна Рада України продовжила режим воєнного стану та мобілізації до 19 лютого 2023 року.

Щодо ракетного удар по Польщі - наявна на даний момент інформація. Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що ці вибухи ракет були нещасним випадком, і Варшава не вважає інцидент з ракетою умисним нападом на країну, також він заявив, що не має доказів того, що ракету запустила Росія. Президент США Джо Байден заявив вибух ракет у Польщі був спричинений українською зенітною ракетою, яка відбивала російський повітряний напад - і таким чином поклав всю відповідальність на росію. Адже якщо б росія не проводила обстрілів та взагалі агресії - то й Україні не довелося б застосовувати ППО. Президент України Володимир Зеленський закликав не робити поспішних висновків щодо походження ракети, що вибухнула у Польщі, натомість ретельно розслідувати подію, в т.ч. з залученням представників України на місце вибуху. 

Відбувається сьома зустріч формату "Рамштайн" для посилення військової допомоги Україні. І є чергові результати:

Швеція — системи ППО, а також боєприпаси та інше озброєння на $287 млн;
Іспанія – пускові установки зенітних ракет HAWK та ракети до них;
Канада — $500 млн військової допомоги, включаючи зимове спорядження;
Німеччина — артилерія та боєприпаси для РСЗВ, спорядження;
Греція – 155-мм боєприпаси;
Польща — артилерія та боєприпаси, а також ППО малої дальності дії.

 

comments powered by HyperComments