Продовжується наступ ЗСУ: оперативна інформація за 4 жовтня (ВІДЕО)

Олександр Вельможко  |  Вторник, 4 октября 2022, 11:48
Ми коротко висвітлюємо ситуацію 4 жовтня в Одесі, на фронтах та на морі. Йде вже 223-й день Великої Віітчизняної віійни українського народу проти російських загарбників.
Продовжується наступ ЗСУ: оперативна інформація за 4 жовтня (ВІДЕО)

Одеса та Одеська область вже четвертий день залишається без обстрілів та атак безпілотників. Хоча повітряні тривоги в Одесі лунають регулярно, а вчора над морем біля нашого міста навіть бачили якийсь дрон, який не долетів.

Ще один безпілотник було збито над Одесою вже вдень 4 жовтня.

Залишається загроза потенційних ракетних обстрілів Одеси з моря. Вчора російський чорноморський флот дещо збільшив свої сили у морі - до трьох надводних кораблів з ракетами додалися ще два підводні човни, що вийшли з Новоросійська. Їх загальний залп становить 32 ракети "Калібр" - по 8 на надводних кораблях та по 4 на субмаринах.

Загальна ситуація на фронтах без змін за останні два дні. ЗСУ продовжують наступати одночасно на сході України на Луганську область у напрямку Кремінної та Сватового, а також у Херсонській області уздовж правого берегу Дніпра через Дудчани у загальному напрямку на Берислав. І тут, і там звільнюються населені пункти, росіяни не можуть створити лінію оборони та втрачають керованість військами. Тобто, оборона росіян рушиться і у Херсонській області, а дії окупантів стають все більш некерованими та хаотичними. Казати більше поки що не треба.

На фоні цього держдупа росії ратифікувала так звані "договори" про анексію Херсонської, Запорізької, Донецької й Луганської областей України. Голосувало більше депутатів, ніж було у залі - від 409 до 412 з тих 408, що були присутні на засіданні. Ось вона, російська дерьмократія. Одночасно підгорає одне місце у російських пропагандонів всіх мастей та калібрів - вони відкрито почали критикувати дії свого військового командування, а у деяких випадках - і самого путіна.

Україна ще раз звернулася до США з проханням про надання ракет далекобійністю 300 км до установок HIMARS за умови американського контролю над цілями для них. 

І ще цікаво, про що забув сказати минулого випуску,- це бавовна у Криму на авіабазі Бельбек під Севастополем. За офіційною російською версією там пару днів тому зі злітної смуги викотився літак - та згорів. А якщо ми подивимось - то вогонь, дим та бавовна такі, що там той літак якщо і викотився зі злітної смуги, то прямо на склад боєзапасу.

Трохи про інформаційну війну. Всі, мабуть, бачили новини про дуже великий підводний човен росії з так званою "торпедою судного дня". Не вірте накидам чого не треба на вентилятор. Це як раз вкид без джерел від однієї з італійських газет, які не дуже розбірливі в першоджерелах та часто публікують проросійські наративи. Одна такий підводни човен дійсно є, росіяни його будували більше 20 років, та досі не змогли ввести в повноцінну експлуатацію. Технічно це збільшена версія атомних підводних човнів проекту 949, як той "Курськ", але оснащена не ракетами, а різноманітними підводними апаратами - міні-субмаринами, батискафами тощо, також вона теоретично може нести і надпотужні ядерні торпеди.

Ще один елемент інформаційної війни - це так звана "масковщина" від Ілона Маска, я маю на увазі той його пост у твітері з пропозицією віддати Крим росії в обмін на мир. З одного боку, не забуваємо про допомогу Маска Україні у вигляді "старлінків" на більш ніж 80 мільйонів доларів, а з іншого - пам'ятаємо про участь самого Маска у внутрішньополітичній ситуації у США та ще один момент. Після його твіту акції компанії "Тесла" подешевшали більш як на 9% - і їх сам Маск взявся викупати у інших власників подешевше. Гроші не пахнть. Тому не звертаємо уваги на масковщину та працюємо для перемоги.

У самій росії продовжується могилізація населення. І вона загрожує росії не лише збільшенням втрат на фронті. Росіян чекає вже навесні справжній голод, організований російською владою. Чому? А тому що як раз в період збирання врожаю в армію забирають фермерів та інших сільськогосподарських виробників - внаслідок врожай збирати вже нікому. Тому вся ця картопля, морква і навіть капуста згниє на полях - і росіяни залишаться навіть без своїх щщів.

На росії готуються провести якісь ядерні випробування. І про це йде мова навіть у британській "Таймс", де повідомили про рух до кордону України якогось залізничного потяга з можливим вантажем у вигляді ядерної боєголовки чи ще чогось. Навіть мер російського Воронежу вже заявив про готовність міста прийняти на себе ядерний удар задля залякування України. Правду кажуть, що коли на росії починають всерйоз воювати - то першою командою від президента росії стане наказ бомбити Воронеж.

Тему про можливе застосування ядерної зброї буквально вчора закрив Китай, який зараз є для росії не просто старшим партнером, фактично росія стала економічним та політичним васалом Китаю. Там вчора офіційно заявили, що у ядерній війні переможців не буде - і це такий дуже товстий натяк на те, що Китай взяв путіна на короткий повідок у цьому питанні. А те, що росія не може звичайною зброєю досягти перемоги - і так всім вже зрозуміло. Тому просто чекаємо неминучої остаточної поразки росії. І тому всі ці спроби росіян з анексією, ядерними погрозами та іншим - це вже агонія та намагання урвати хоч щось, поки китайські лідери не просто взяли за повідок, а не почали надягати на путіна та його режим намордника.

comments powered by HyperComments