Війна 27 червня: "прильоти" по Одеській області, удари по окупантах на Зміїному та дефолт росії (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Понедельник, 27 июня 2022, 09:45
Як завжди, розповідаємо про найважливіше станом на ранок 27 червня, 124-го дня Великої Вітчизняної війни українського народу проти росиійських загарбників.
Війна 27 червня: "прильоти" по Одеській області, удари по окупантах на Зміїному та дефолт росії (ВІДЕО)

Минулої ночі Одеську область на обійшло лихо у вигляді російського ракетного обстрілу. Вчорашній оптимізм про роботу ППО в Одесі не слід вважати всеохоплюючим, а ППО всесильною. У Оперативному командуванні "Південь" офіційно кажуть про ракетний удар зі стратегічних бомбардувальників Ту22М. Ракета влучила у приватний житловий сектор у одному з населених пунктів Одеської області, від чого загорілися декільки житлових будинків на площі біля 500 м2. Загиблих немає, але є шестеро поранених, з них одна дитина. Ще кілька годин тривала боротьба пожежників з вогнем.

Я здогадуюся навіщо вони це зробили і куди саме вони влучили. Казати не буду. Які ж вони кончені. 

На морі у росіян продовжує залишатися всього два кораблі з крилатими ракетами "Калібр" - загалом 16 ракет.

Продовжувалися удари ЗСУ по окупованому острову Зміїний. Ось кадри острова з супутника за 25 червня, на яких видно подальше руйнування ворожої техніки та залишок будівель внаслідок ударів 20-23 червня.

А на знімку більш низької роздільної здатності за 26 червня видно, як від острова відходить дим від пожеж, спричинених українськими обстрілами та видно велику чорну пляму як слід масштабної пожежі.

Також напередодні повідомлялося про те, що росіяни проводять рятувально-пошукові операції біля тих газодобувних вишок, які залишилися "без уваги" ЗСУ під час перших ударів. Про що це свідчить? Про те, що або було завдано удару, в результаті чого росіяни вимушені евакуювати звідти персонал та військових, або вони це роблять превентивно, тому що бояться. Факт ударів підтверджують на росії.

На фронті відзначу спроби росіян наступати у напрямку Слов'янська та між Бахмутом та Лисичанськом. Всі ці спроби були відбиті з великими втратами для загарбників. У Херсонській області росіяни обороняються. Загальні втрати росіян вже перевищили 35 тисяч чоловік лише по офіційним даним.

Під впливом ракетних ударів по Києву та іншим містам Україна вимагає посилити санкційний тиск на росію. А тим часом видання CNN публікує попередню інформацію про передачу Україні зі США їх найкращої системи ППО - NASAMS. Це зенітні ракети з далекобійністю до 30 км, які спроектовані, передусім, для протиракетної оборони. 

А у росії тим часом дефолт. Справжній. Той самий, про який я вже казав декілька разів місяць і більше тому. Через санкції росія не може виплачувати свій зовнішній борг, навіть коли у неї ще є гроші. Зараз сума відносно невелика - всього 100 мільйонів доларів. Але це ознака того, що саме санкції відключили росію з міжнародної фінансової системи. А якщо зауважити, що черговий пакет санкцій передбачає заборону використання на території росії готівкового євро та подальше відключення російських банків від системи SWIFT - то у росіян залишається лише одна можливість за щось платити - рублями, готівкою. Але кому потрібні ті нікчемні папірці?

 

comments powered by HyperComments