8 травня були найбільші ракетні обстріли Одеської області (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Воскресенье, 8 мая 2022, 22:36
Головні події дня 8 травня в Одесі та Одеській області - це наймасштабніші за весь час війни ракетні обстріли та повітряні тривоги.
8 травня були найбільші ракетні обстріли Одеської області (ВІДЕО)

8 травня - це 74-й день Великої Вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників. І саме сьогодні росіяни вчинили декілька ракетних обстрілів Одеси та Одеської області.

З початку доби було дев'ять повітряних тривог. 

Сили протиповітряної оборони змогли збити чотири ракети. Дві ракети типу "Х" було збито вночі, біля 2-ї години, над Одесою. Ці ракети випустили з винищувача.

Ще одну ракету збили під час денного обстрілу після 16-ї години. 

Однак були влучення. Від нічних обстрілів пошкоджено житловий будинок, скоріш за все у Фонтанській громаді під Одесою, де постраждала одна людина. У Болградському районі було влучення ракети у електропідстанцію. 

Останній з обстрілів Одеси дав два влучення у житловий район. Було зруйновано отель біля моря в курортній зоні Одеси. Постраждалих немає.

Росіяни ж після цих обстрілів розповсюджують відверто фейкову інформацію. Вони кажуть про ураження вузла зв'язку військового аеродрому Червоноглинське під Арцизом - який насправді давно не працює. Вони кажуть про зруйнування "бази найманців" - так у них називають готель на узбережжі. Вони кажуть про потоплений корвет ВМС України - які не мають жодного корвету. Росіяни дуже нервують через те, що Одеська військова адміністрація демонтує супутникові антени, щоб запобігти трансляції в Одеській області російського пропагандистського телебачення. Росіяни вигадали втрати авіації та флоту України біля острову Зміїний.

До речі, на острові Зміїний коїться щось дуже цікаве. Ще з 30 квітня по окупованому острову майже щоденно завдають ракетних чи повітряних ударів, знищуючи там ворожу техніку, окупантів, а біля острову - російські кораблі та катери. Минулого вечора та сьогодні вранці українська авіація здійснила успішний наліт на остров, а згодом "Байрактар" знищив там ворожий вертольот. Зміїний порівнюють з Чорнобаївкою, але я б порівняв його з обложеним Севастополем у 1942 році - коли німці, не маючи флоту, зовсім заблокували все забезпечення міста і знищували всі радянські кораблі, які йшли туди. Так і Україна, не маючи ефективного корабельного з'єднання своїх ВМС, ударами безпілотників, протикорабельних ракет та авіації ефективно та поступово знищує російський флот.

Так, лише за останні дні там було знищено на морі: 
2 травня - два десантно-штурмові катери "Раптор"
5-6 травня - можливо, було уражено один з великих військових кораблів, скоріш за все - ракетний фрегат проекту 11356
7 травня - один швидкісний десантний катер "Серна" та два катери "Раптор".

Один зі знищених "рапторів" - був нещодавно перекинутий з Балтійського моря, раніше на ньому особисто приймав морські паради путін.

9 травня ми можемо чекати від росіян ще більшої шаленості в ракетних обстрілах, ми можемо чекати від них анексії "ЛДНР" та окупованих районів Херсонської, Донецької та Запорізької областей, ми можемо чекати ще одного штурму Маріуполя, ми можемо чекати оголошення загальної мобілізації чи оголошення путіним повномасштабної війни. Але вже можна впевнено казати, що перелом у війні відбувся. Українські війська наступають під Харковом. Посольство США повернулося до Києва - і це ознака того, що гарантовано не буде ядерного удару (а цього від путіна теж можна було чекати). Йде поповнення армії України технікою від союзників та трофейною російською. 

Битву за Донбас росіяни вже програли. Шансів на успішний наступ у них немає. Справі не допоможе ні перекидання російських частин з Сирії, ні мобілізація. "Сирійських" військ у росії дуже мало для досягнення переваги, а мобілізоване "гарматне м'ясо" ще треба навчити, організувати та озброїти. На це треба час, а часу у них немає - кожного дня росія несе просто шалені втрати. 

Тому слід чекати продовження українського наступу аж до повного витіснення росіян. Спочатку - до кордонів та лініі фронту з "ОРДЛО" на стан до 24 лютого з визволенням Маріуполя. Потім - повного встановлення контролю над Донецькою та Луганською областями, і після цього - наступу на Крим. Але це буде не швидко.

comments powered by HyperComments