Ворог знову обстріляв Одеську область, але втрачає військовий корабель (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Пятница, 6 мая 2022, 23:01
Найголовніше за сьогодні, 6 травня в Одесі, Одеській області, на морі та на фронті.
Ворог знову обстріляв Одеську область, але втрачає військовий корабель (ВІДЕО)

Завершується 72-й день Великої Вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників. В Одесі все спокійно та під контролем. Хоча вдень у місті було чутно артилерійські постріли - це були навчання зенітної артилерії та вже у бойовому режимі відстрілювали розвідувальні безпілотники.

Але росіяни двічі намагалися обстріляти Одеську область ракетами. Вранці одну ворожу ракету було збито над Білгородом-Дністровським. А надвечір ще один обстріл дав один "прильот" неподалік від Одеси - але він не завдав ніякої шкоди. А протиповітряна оборона збила частину ракет - саме так можна трактувати слова речника Одеської військової адміністрації про те, що якби не якісна робота ППО - то наслідки ракетного обстрілу Одеської області були б набагато гіршими.

На 9 травня в Одеській області введуть "довгу" комендантську годину - з 22 години 8 травня і до 5-ї години ранку 10 травня.

Весь день ми чекаємо офіційної інформації про те, що відбувається біля острову Зміїний у морі - знищили там черговий військовий корабель росії чи ні?

По-перше, ще з вечора 5 травня почала публікуватися інформація про пожежу чи навіть загибель одного з великих військових кораблів росії.

По-друге, вранці 6 травня Генштаб ЗСУ у зведенні про російські втрати додав за минулу добу "+1" знищену ворожу бойову одиницю на морі - довівши чисельність знищених кораблів та катерів росії до 11. 

По-третє, вдень 6 травня ціла низка українських політиків та військових напівофіційно вже сказали про вдале влучення ракети "Нептун" в один з російських фрегатів проекту 11356 - найновіших та найсильніших зараз надводних кораблів росії на Чорному морі.

По-четверте, вдень 6 травня літаки-розвідники та розвідувальні безпілотники країн НАТО кружляють над Чорним морем та моніторять все, що відбувається у його північно-західній частині, особливо між островом Зміїний та Кримом.

По-п'яте - вдень 6 травня зафіксована активність росіян в тому сенсі, що з Севастополя вийшли в море у напрямку Зміїного декілька рятувальних та допоміжних суден. 

По-шосте, в самому Севастополі ще з вчорашнього вечора є незвична "медична" активність: туди привезли багато поранених військових моряків.

Скоріш за все, один з великих російських кораблів дійсно займався прикриттям дій малих катерів по забезпеченню або евакуації окупаційного гарнізону острова Зміїний - і був в цей час вражений ракетою. Судячи з продовження активності у морі та відсутності офіційної інформації, цей корабель важко пошкоджений, але не затонув. Його намагаються врятувати. Тому чекаємо підтвердження - що там було насправді. 

На більшості ділянок фронту - ситуація без змін. Це добре, але це "без змін" досягається великими зусиллями армії України. Але, і це ще краще, на Харківському напрямку продовжується наступ українських військ. Повністю звільнені від окупантів села Олександрівка, Федорівка, Українка, Шестаково, Перемога та частиною село Черкаські Тишки.

У політичному аспекті вже відомо, коли президент США Джо Байден підпише закон про ленд-ліз. Це станеться 9 травня.

Самі ж росіяни вже опинилися в пастці, яка мовою шахів зветься "цугцванг". Це коли кожний їх крок призводить до погіршення їх становища. Саме так слід розуміти заяви росіян про можливість застосування хімічної зброї, про військві бази у лікарнях в Одесі та інших містах, наміри провести по вулицях окупованої частини Маріуполя українських полонених тощо. Не маючи шансів на реальну перемогу, вони можуть лише погрожувати зброєю масового ураження та проводити піар-акції.

І тому - разом до перемоги. Перемоги України.

comments powered by HyperComments